Tort de sarbatori

Am intampinat niste probleme la acest tort dar acum ma bucur ca nu l-am aruncat,pentru ca are un gust super bun(cam asa fac atunci cand ma enervez foarte tare)!!!!
AVEM NEVOIE DE:
6oua
6linguri apa fierbinte
1cana cu zahar+2linguri
300g faina
1plic praf de copt
2plicuri zahar vanilat
1plic praf de budinca de cocos
1plic praf de frisca
4foi de gelatina
1cutie fructe tropicale de la SunFood
CUM SE PROCEDEAZA:
Galbenusurile frecate bine cu zaharul din cana iar cand a devenit o crema albicioasa se adauga cate o lingura cu apa fierbinte mixand energic dupa fiecare
apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt,se rastoarna compozitia din robot intr-un castron si se amesteca usor cu albusurile batute spuma cu un praf de sare,zaharul vanilat si cele 2linguri cu zahar
amestecand usor apoi se rastoarna in forma de tort cu hartie de copt si se lasa la cuptor la foc mic 30-40min.
In acest timp se pregateste budinca dupa instructiunile de pe plic iar cand este fierbinte se da deoparte vasul si se incorporeaza gelatina amestecand bine pana se dizolva si se lasa la frigider;dupa ce s-a racit,se amesteca cu frisca batuta tot dupa instructiunile de pe plic
Blatul dupa ce s-a copt
se taie in doua,primul blat se pune in inelul de la forma de tort apoi pe un platou,se insiropeaza cu siropul de la fructe amestecat cu zeama de portocala,deasupra cateva linguri cu crema apoi fructe
se acopera alte cateva linguri cu crema apoi al doi-lea blat,se insiropeaza si se lasa la frigider 1h cand se scoate inelul
Se pregateste sosul de ciocolata;intr-un vas pe foc mic se pune 100ml frisca lichida,300g ciocolata,1lingura ulei
iar dupa ce s-a topit,se amesteca energic sa se lichefieze bine apoi se toarna in fir peste tort
se pun deasupra restul de fructe ramase si se lasa tortul la frigider pana in momentul servirii.
Eu avand multe sabloane pentru ornat torturi,am vrut sa pun un sablon de sezon foarte frumos dar cand l-am ridicat,s-a luat cu tot cu ciocolata si ca sa nu-l pun la galeata(am incercat doua variante!!!),am pus restul fructelor ramase pe mijloc!








 
 


Un comentariu:

  1. Un tort bun si frumos, pentru o asa sarbatoare!
    La multi ani cu sanatate, Lulu drag!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme