Prajitura cu portocale si ciocolata

Aceasta reteta am gasit-o intr-o fila de calendar,iar eu cum pregatesc tot ce mi se pare interesant,am trecut la actiune si daaaa,este ceva extraordinar de buna aceasta prajiturica!
AVEM NEVOIE DE:
3portocale
2linguri de miere
5oua
5linguri zahar pudra
5linguri ulei
5linguri faina
1plic praf de copt
3plicuri zahar vanilat
pepite de ciocolata
CUM SE PROCEDEAZA:
Se rade o portocala apoi se storc toate si in zeama se adauga mierea,se amesteca bine sa se dizolve apoi se lasa deoparte.
Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare,zahar si zahar vanilat,apoi se amesteca usor cu galbenusurile frecate separat cu ulei in fir,ca la maioneza,coaja de portocala iar la sfarsit faina cernuta cu praful de copt
Se adauga apoi pepitele de ciocolata dar fara sa se amestece prea mult sa nu se lase compozitia
Se tapeteaza o forma cu ulei si faina sau hartie de copt,eu am facut intr-o forma de inima si nu merge hartia,asa ca am uns-o cu ulei apoi am presarat faina;se rastoarna compozitia in forma,se niveleaza suprafata apoi se lasa la cuptor 30-40min
Dupa ce s-a copt,facand testul cu scobitoarea,cat este fierbinte,se inteapa cu un bat de frigaruie si se insiropeaza cu zeama de portocala oprita mai devreme,dar fara sa se scoata din forma
Dupa ce consideram ca prajitura este imbibata(nu e nevoie sa fortati sa se imbibe toata zeama si mie mi-a ramas),se scoate prajitura din forma si se presara deasupra ciocolata
Se lasa la frigider 1h,apoi se taie si se serveste
Este pufoasa si are un gust bun,bun de tot!








0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme