Supa crema de ceapa 2








Pentru ca am primit la ziua mea un vas de ceramica PIROFLAM si niste cupe speciale pentru supa,ce puteam sa fac,decat o supa crema de ceapa pentru ca ne place tuturor;este reteta nr.2pentru ca am imbunatatit-o fata de prima reteta facuta si a iesit mai gustoasa si mai aromata,iar pe cupe in caz ca am uitat,pot citi reteta!!!!
Sa nu va imaginati ca este adevarata reteta frantuzeasca de supa de ceapa,nu si asta pentru ca nu-mi plac bucatile de ceapa in supa,este reteta obisnuita de supa crema facuta de mine si cu alte legume daca ati vazut si daca ma urmariti
AVEM NEVOIE DE:50g unt,500g ceapa veche,1leg.ceapa verde,2morcovi,1telina mica,1cutie de lapte de cocos,sare,1lingurita de praf de cumin(un condiment special pentru supe,couscous si mancare cu morcovi adus din Franta sau pe intelesul tuturor,praf de chimion),crutoane si smantana
CUM SE PROCEDEAZA:Morcovul si telina curatate,spalate,taiate,le-am pus sa fiarba in 2l de apa cu sare;ceapa curatata,taiata,calita in unt,apoi amestecata cu morcovul,am pus capac si am lasat sa fiarba 30-40min;am strecurat totul,am pasat cu blenderul vertical,am adaugat laptele apoi am amestecat cu supa strecurata,am condimentat dupa gust cu sare si cumin,apoi am servit in boluri cu crutoane si smantana.Culoarea normala a supei,trebuie sa fie alba,dar datorita morcovului,i se schimba culoarea dar gustul ramane maxim de bun!
Sa va fie de folos!

4 comentarii:

  1. Sunt sigura ca a iesit o bunatate de supa si as face-o si eu dar....fara lapte de cocos nu merge ??? Ce sa pun in loc ???
    Te tzuc Lulu !

    RăspundețiȘtergere
  2. Sidy draga mea,in adevarata reteta se pune smantana lichida(doar optional),eu daca tot am aceste cutii cu lapte,le folosesc pe unde cred ca merge iar in supele crema merge foarte bine si au un gust foarte bun;merita sa incerci;pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. De acord cu tine Lulu draga dar...unde gasesc asa ceva ca pina in Franta....
    Deci voi pune smantana....
    Te tzuc !
    merg sa iau o felie din minunatul tau cozonac....

    RăspundețiȘtergere
  4. Lulu, eu o fac cu smantana lichida, dar nu cred ca are un gust rau cu lapte de cocos. Pup

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme