Prajitura regelui cu frangipane

Aceasta reteta are si o poveste,chiar daca e mai mult un joc de copii dar e interesanta,zic!
Nu stiu daca acum pe la noi se mai foloseste acest "joc" in ziua de Florii,ceea ce ma indoiesc si anume,ne strangeam un grup de prietene acasa la una dintre noi,intr-un borcan cu apa puneam toate martisoarele,cineva legat la ochi scotea cate un martisor iar prima fata al carui martisor era scos,era numita"surata mare"iar al doi-lea martisor scos,era "surata mica"!
In continuare,surata mare trebuia sa ne primeasca pe toate in ziua de Paste,ne jucam,ne punea la masa iar surata mica aceeasi situatie dar in ziua de Florii!
Era frumos,eu spun ca am avut o copilarie frumoasa,chiar fericita!
Povestea acestei prajituri,este intr-un fel asemanatoare cu ce v-am spus eu dar se foloseste in ziua de Craciun in Franta si anume:
Se pregateste aceasta prajitura,in interiorul ei,veti vedea,se pune de regula o iconita mica sau un personaj din desene animate cum l-am avut eu pe Barbapapa!
Dupa ce s-a copt prajitura,se pune pe un platou pe masa,in jurul mesei multi copii,un alt copil se baga sub masa,iar persoana care feliaza prajitura intreaba copilul cui sa-i revina felia respectiva iar acesta-l indica pe cine doreste;copilul care a gasit in felie iconita sau personajul din desene animate,este considerat rege sau regina daca este fetita,isi pune coroana pe cap si-si alege partenerul de regat sau partenera apoi in continuare copiii se joaca si mananca!
Si aceasta joaca de copii este frumoasa!
AVEM NEVOIE DE:
Eu aici am avut un kit dar va dau si reteta originala
2pachete aluat de foitaj,1ou
Pentru frangipane:
65g unt moale
125g zahar
125g pudra de migdale
1ou+1galbenus
1lingurita amidon
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregateste o crema fina din unt,un praf de sare si zahar,se adauga pudra de migdale si amidonul,dupa omogenizare se incorporeaza oul si galbenusul,se amesteca bine apoi se lasa deoparte.
Se tapeteaza o forma mica de tarta cu primul foitaj,se pune crema,se niveleaza suprafata apoi se acopera cu al doi-lea foitaj,se preseaza bine marginile,se unge suprafata cu ou batut iar deasupra cu un cutit se traseaza cu grija un grilaj si se lasa la cuptor la foc moderat spre tare 30min.
Dupa ce s-a racit se procedeaza ca in povestea spusa la inceput.
Cu reteta de la kit,pudra se pune  intr-un vas,impreuna cu 100g unt topit,75ml lapte,dupa omogenizare se rastoarna in forma tapetata cu aluat
Se pune micul personaj undeva intr-un colt
se acopera cu al doi-lea foitaj,se unge cu ou,se face grilajul cu cutitul apoi se lasa la cuptor pana se rumeneste
Se taie si se serveste



 
  


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme