Prajitura tort cu fistic






Cu aceasta reteta particip la provocarea Cutia misterelor,provocare initiata de Cerasela Badr El-Din        
Gazda din aceasta luna este nimeni alta decat  Cristina Iuliana Pana
Din cate am inteles,Martie pentru Cristina este asemanatoare cu Mai pentru mine,adica multe evenimente,multe sarbatori si sarbatoriti;ma alaturi si eu cu urari de LA MULTI ANI si sper ca aceasta prajitura sa fie pe plac,ingredientul surpriza fiind FISTICUL
AVEM NEVOIE DE BLAT:5oua,5lingurifaina,4linguri zahar
CREMA:300ml lapte,3linguri amidon alimentar,5linguri zahar,1pachet unt1esenta de fistic,50g fistic,colorant verde
SIROP:200ml apa,1esenta de fistic,3linguri zahar
Faci o crema din fina din galbenusuri si zahar,adaugi albusurile batute spuma cu un praf de sare,apoi faina amestecand cu o lingura de lemn;torni compozitia in tava cu hartie de copt si coci 30-40min(dimensiuni tava 28/32 sau aproape,sa nu fie prea mare)
Pentru crema,pui pe foc laptele zahar si amidon,amesteci pana se ingroasa si dai la rece;untul batut spuma il amesteci cu cate o lingura de crema calduta iar la urma esenta si colorantul
Blatul racit,il tai pe orizontala,il insiropezi,pui o parte din crema,deasupra a doua foaie tot insiropata si imbraci prajitura cu restul de crema iar deasupra pui fistic taiat marunt cu cutitul
Se lasa prajitura la rece pana in momentul servirii apoi se taie si se serveste.
Din lipsa de timp,am ales varianta cea mai simpla pentru aceasta prajitura.
Multumesc pentru gazduire Crisule drag si inca o data,sper sa-ti placa!

Un comentariu:

  1. Multumesc Lulu pentru minunata prajitura. Multumsc pentru urari. Cu mare drag, pricand spun prezent provocarilor. :-*

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme