Ciorba de ied

Vine Costel acasa cu cateva portii de carne de ied de la un prieten;nu am gatit niciodata,nu-i cunosteam gustul,asa ca l-am pregatit ca si mielul,facand parte din aceeasi categorie de cornute!
AVEM NEVOIE DE:
1kg carne de ied pentru ciorba
1ceapa
1morcov
1ardei gras
3cartofi
1ardei iute
1leg.stevie
2leg.loboda rosie
2leg.leustean
1l de bors
2linguri pasta de ardei
sare
taitei
1ou pentru dres
CUM SE PROCEDEAZA:
Carnea spalata,se pune intr-o oala cu apa si putina sare pe foc,iar cand a iesit la suprafata spuma neagra si urata,se arunca apa,carnea si oala se spala apoi se pune din nou la fiert;Cand incepe sa clocoteasca,se adauga ceapa,ardeiii taiati marunt,morcovul cubulete mici,pasta de ardei,stevia,loboda si o leg.de leustean spalate si taiate marunt,1lingurita cu sare,apoi se lasa pe foc mic sa fiarba.
Dupa 30min se adauga cartofii curatati,spalati si taiati cubulete,iar dupa ce acestia au fiert,
se adauga taiteiii,borsul fiert separat,a doua legatura de leustean taiat marunt,se potriveste de gust iar dupa cateva clocote se opreste focul si se adauga oul batut
La astfel de bors,poate nu trebuia nici taitei,nici dres cu ou,dar eu pe moment asa am simtit ca trebuie sa-l fac si a fost tare,tare gustos!!
A fost ceva intre miel si gaina(hihihi!!)



 
 

3 comentarii:

  1. Deci...ied nu am gustat niciodata , asa ca te intreb cum e la gust?
    Ca l-ai facut dupa reteta unui miel, cred ca a fost o idee minunata, ca tare fain arata.
    Caut eu sa vad pastrama aia care ai facut-o....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sidy,iedul se comporta ca si mielul,are putin miros la inceput dar dupa ce sunt adaugate legumele si ce se mai pune la ciorba,nu mai are miros absolut deloc!
      Pastrama nu am postat-o dar iti spun ca-i buna rau de tot,au mancat fetele de au lins farfuria(la propriu!!)

      Ștergere
  2. De abia astept sa o postezi, sa vad cum ai facut-o pina la urma...

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme