Perisoare in sos de smantana

Am avut un rest de umplutura ramasa de la sarmalute,in ideea ca voi face o ciorba cu perisoare dar cum ciorba aveam,am facut aceasta mancare pe care eu nu o numesc mancare,o numesc "nebunie"asa cum imi place mie sa spun la ceva suuuper bun!!
Am facut si am servit in doua moduri,ramane la aprecierea voastra sa alegeti care va place
Cu paste,
Sau cu mamaliguta.

AVEM NEVOIE DE:
PERISOARE:
500g carne tocate
1ceapa mica
3linguri orez
sare
piper
cimbru
1ou
verdeata

faina alba
SOS:
1ceapa
20ml ulei
1lingura faina
200ml smantana lichida
sare
piper
GARNITURA:
paste
CUM SE PROCEDEAZA:
 
Pentru perisoare,se amesteca intr-un castron toate ingredientele mai putin faina,se amesteca foarte bine,se formeaza mici perisoare,
se trec prin faina
 apoi se pun intr-un vas cu apa si putina sare la fiert;cand se ridica la suprafata,semn ca sunt fierte,se scot fara sa se arunce apa si se lasa deoparte
In cratita cu ulei incins,se pune ceapa tocata marunt
dupa ce a capatat un aspect sticlos,se adauga faina,se amesteca apoi adaugand incet 2cani cu apa de la fiertul perisoarelor
Se adauga perisoarele,daca e nevoie se mai adauga apa pentru ca trebuie sa fie acoperite cu lichid si se lasa la fiert 10min.
Se adauga acum smantana,se potriveste de gust iar dupa cateva clocote se opreste focul.
Se serveste cu paste zebra
sau un alt mod de servire,cu mamaliguta
Va spun ca ambele sunt mai mult decat delicioase!!
Ne place mult acest fel de mancare si mereu o fac atunci cand am carne tocata
Acum in 2018 am dat de un borcan cu muraturi cherry in care am pus si struguri si am mancat cu perisoare,waw o nebunie curata!!
Tot 2018,pentru ca ne place foarte mult!




 


 

Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme