Cornuri pufoase

A vazut intr-o zi postat pe FB de Laura Laurentiu aceste cornuri,aratau intr-un mare fel si eu cum sunt cu poftele,le-am si facut.
Da intradevar sunt bestiale!
Nu am folosit intocmai ingredientele ei doar ceva asemanator.
AVEM NEVOIE DE:
500g faina
1plic drojdie uscata
sare
1ou
400ml lapte cald
100g unt
1lingura zahar
UMPLUTURA:
marmelada de portocale
nutella
rahat
CUM SE PROCEDEAZA:
Se amesteca intr-un vas faina,sare,drojdie,se adauga oul batut bine cu zahar,apoi cate putin lapte(nu trebuie pus tot laptele daca nu mai primeste faina),iar dupa ce a ajuns la consistenta unui aluat de paine,se framanta adaugand cate putin unt topit si racit.se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la crescut.
Se imparte aluatul in parti egale,se intind foi rotunde nu subtiri,
se taie in 8triunghiuri egale,apoi pe fiecare se pune umplutura,
se ruleaza si se pun in tava pe hartie de copt
Se lasa cornurile 20-30min sa mai creasca,apoi se ung cu galbenus amestecat cu 2linguri de apa si se lasa la cuptor pana se rumenesc.
A curs putin din umplutura dar a mai ramas ceva.
Cat sta prima tava la cuptor se pregatesc alte cornuri cu rahat


Aceste cornuri merg foarte bine dimineata la mic dejun alaturi de o cana cu lapte,cafea sau lapte batut.



  

Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme