Sarmalute cu carne si frunze de varza murata

Fac eu ce fac si tot mai uit cate o reteta destul de importanta s-o pun aici;nu conteaza niciodata nu e prea tarziu!

AVEM NEVOIE DE:
1kg carne tocata
2cepe mijlocii
2ceasca pasta de ardei sau de rosii(pasta de ardei are culoarea mai pronuntata)
1cana suc de rosii
100g orez
sare
piper
1/2lingurita cimbru uscat
2crengute de cimbru uscat
varza murata,frunze de vita
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru reusita sarmalutelor,nu va recomand muschi,pulpa sau carne de vita;daca totusi nu aveti alta optiune,trebuie sa se foloseasca mult ulei(50ml) iar ceapa cu pasta de ardei  sa se caleasca;altfel vor rezulta sarmalute tari si fara gust.
De asemenea,tot pentru o reusita,va sfatuiesc sa fierbeti vasul cu sarmalute la cuptor la foc mic.
Eu de cateori fac sarmalute,cumpar carne pentru tochitura pentru ca sunt bucati de carne cu grasime si daca e nevoie mai adaug o bucata de pulpa.
Stiu vor striga unele persoane,"carne graaaaasa",de parca nu ne-am fi crescut cu astfel de carne!!! hai sa fim seriosi ca doar nu mancam zilnic asa ceva!!
Deci,sa revenim!! carnea se pune intr-un vas,se adauga ceapa taiata marunt,,sare,piper,cimbru,pasta de ardei,orezul spalat,se amesteca bine apoi se lasa deoparte pana se pregateste varza.Va intrebati probabil unde este verdeata,ei bine la sarmalutele cu varza,eu nu pun verdeata;nu scrie nicaieri asa ceva,este o optiune personala!
Se scoate frunza cu frunza,se taie nervura groasa,se pun intr-un vas cu apa rece pentru 15-20min,daca varza este acra si sarata
Pe fundul vasului in care se fierb sarmalele se pun crengutele de cimbru
apoi resturi de varza taiata marunt
jumatate din cana cu suc de rosii apoi se infasoara sarmalutele si se aseaza una langa alta pana se umple vasul
Deasupra se acopera tot cu resturi de varza taiata,se adauga cateva cani cu apa,putina sare si un capac mai mic
Se lasa la cuptor 1h,timp in care se verifica daca mai e nevoie de apa
Se servesc cum altfel decat moldoveneste,cu mamaliguta si ardei iute;cine doreste poate adauga smantana.
Sarmalutele cu frunza de vita,eu nu le pun niciodata in acelas vas cu cele cu frunza de varza
Doar un an a trecut de cand am facut sarmalute cu varza murata iar acum mi-am amintit ca am la congelator ceva frunze de varza murata si le-am scos.
Gata acum tin pofta pana la Craciun!!😋😋😋😋😋







  


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme