Somon in folie cu garnitura de spanac

Imi place pestele de orice fel,imi plac retetele traditionale adica prajit cu mujdei si cu mamaliguta,dar imi plac si retetele mai sofisticate cu diverse garnituri.
Astfel de garnitura o face Mihaela mea in Italia dar cu pastrav fiert,este o nebunie;acum nu am avut pastrav ci somon si tot o nebunie a iesit!
AVEM NEVOIE DE:
1-2rondele de somon sau un alt peste alb
1lamaie
1lingura boabe de piper rosu
1lingura boabe de piper negru Kotanyi
piper alb macinat Kotanyi
3linguri ulei de masline
1lingura amestec de ierburi pentru peste
sare de mare
GARNITURA:
6cubulete de spanac congelat
1lingura ulei de masline cu aroma de usturoi
2linguri smantana
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele spalat,uscat,stropit cu zeama de lamaie,presarat cu amestecul de ierburi pentru peste,boabe de piper rosu si negru,sare,se lasa deoparte 10min.
In acest timp,spanacul dezghetat
se pune intr-un vas mic pe foc amestecand continuu iar dupa ce a scazut toata apa din el,se adauga uleiul,smantana,sare,piper alb,1lingura zeama de lamaie,se mai lasa cateva minute,se potriveste de gust apoi se lasa deoparte.eu am adaugat in spanac putin marar de la Kotany,pentru a-i elimina mirosul de congelat.
Pestele se pune pe folie de aluminiu cate o bucata,deasupra se picura ulei de masline cu aroma de usturoi,
se formeaza pachetele si se pun pe gratarul de tefal,uns cu putin ulei sa nu se lipeasca folia
Se tin pachetele pe gratar 5min,apoi se desfac
se pune pe farfurie,se mai stropesc cu zeama de lamaie iar alaturi garnitura de spanac.






 
  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme