Prajitura cu cozonac

De fapt aceasta prajitura este un fel de budinca cu cozonac ramas de la sarbatori dar mai altfel,initial am vrut sa fac o reteta greceasca de la Virginica numita EKMEK
dar m-am abatut de la reteta si mi-a iesit altceva tot la fel de bun.
AVEM NEVOIE DE:
cozonac ramas de la sarbatori
1plic budinca de fistic Dr.Oetker
1cutie de compot cu fructe tropicale Sun Food
1plic gelatina
100ml frisca lichida
2linguri zahar
suc de la 2portocale
600ml lapte
2picaturi colorant alimentar verde
CUM SE PROCEDEAZA:
Se capitoneaza o forma de tort sau o alta tava cu folie alimentara,se pun felii de cozonac,acoperind si cele mai mici locuri libere
apoi se insiropeaza cu zeama de la compot si sucul de portocale proaspat stors
Budinca se pregateste dupa instructiunile de pe plic,doar ca eu in loc de 500ml lapte am pus 600 pentru ca mi s-a parut forma cam mare pentru budinca rezultata,si pentru siguranta,cand a fost gata,am adaugat gelatina hidratata in apa rece 5min,apoi picaturile de colorant
Dupa omogenizare,se adauga fructele din compot,se amesteca usor cu o lingura apoi se rastoarna peste feliile de cozonac si se lasa la frigider pana a doua zi
Se scoate inelul de la forma,apoi cu grija sa nu se rupa se desprinde si folia,se pune pe platou,apoi frisca batuta tare se pune in posh si se orneaza
se mai pun si cateva fructe apoi pe toata suprafata,am presarat praf auriu,recent achizitionat.
Se taie si se serveste!




 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme