Cheescake cu fructe si ciocolata

Am facut un cheesecake doar cu fructe si daca ingredientele au fost cam multe,ce mi-a ramas am pus intr-o forma de silicon iar intre cele doua straturi de fructe am adaugat ciocolata,buuuna a fost!!
AVEM NEVOIE DE:
500g branza ricotta
300g crema de branza Philadelphia
2linguri zahar pudra
200ml frisca lichida
1plic gelatina(eu filosesc plicurile cu foi de gelatina Dr.Oetker)
CREMA DE CAISE:
500g caise
5linguri zahar
1plic gelatina
CREMA DE CIRESE:
500g cirese(visine)
5linguri zahar sau mai mult,dupa gust

1plic gelatina
2plicuri zahar vanilat
JELEU LUCIOS:
500g cirese
2linguri zahar
1plic gelatina
CREMA DE CIOCOLATA:
200g ciocolata 
200ml frisca lichida
1plic gelatina
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru crema de branza,se pun intr-un castron cele doua feluri de branza,zaharul,apoi frisca batuta separat;la sfarsit se incorporeaza gelatina hidratata 5min.in apa rece apoi dizolvata pe bain-marie in 20ml apa
Dupa omogenizare,se imparte crema in mod egal in doua boluri si se lasa deoparte
Pentru crema de caise,se pun caisele spalate,curatate de samburi intr-un vas cu apa cat sa le cuprinda,dupa ce au fiert se strecoara fara sa se arunce apa,se pun caisele in blender impreuna cu zahar si se paseaza,piureul rezultat se amesteca cu gelatina hidratata 5min in apa rece apoi dizolvata pe bain-marie in 20ml apa de la fiert.
Dupa omogenizare se adauga intr-unul din boluri cu crema de branza si se amesteca
Dupa omogenizare,se rastoarna crema in forma si se lasa la frigider sa se intareasca
In acest timp se pregateste crema de ciocolata.
Intr-un vas se pune ciocolata cu frisca pe foc mic,dupa ce s-a topit se amesteca energic apoi se adauga gelatina hidratata 5min in apa rece si dizolvata in 20ml apa pe bain-marie
Dupa omogenizare se rastoarna peste crema de caise si se lasa din nou la frigider sa se intareasca.
Pentru crema de cirese,se pun ciresele spalate,cu samburii scosii intr-un vas cu apa cat sa le cuprinda,dupa ce au fiert se strecoara fara sa se arunce apa,se paseaza la blender impreuna cu zahar si zahar vanilat,piureul se rastoarna intr-un bol si se amesteca cu gelatina hidratata si dizolvata in 20ml apa de la fiert iar la final se incorporeaza crema de branza ramasa si se rastoarna in forma peste ciocolata intarita
Dupa ce s-a intarit toata prajitura,se rastoarna stratul lucios de deasupra dar eu am pus-o invers pentru ca forma se rastoarna,deci stratul lucios trebuia sa fie primul.in cazul asta este la latitudinea fiecaruia daca se mai adauga sau nu
Daca este o forma de tort cu pereti detasabili,se pune stratul lucios pentru ca prajitura nu se rastoarna.Deci,sa facem luciul!!!
Se pun ciresele spalate,curatate la fiert in 500ml apa si zahar;dupa ce au fiert bine se strecoara fara sa fie aruncata apa,se paseaza bine,se amesteca cu apa de la fiert,se adauga gelatina hidratata in apa rece si dizolvata in putina apa de la fiert, apoi se trece prin sita si prin tifon dublu(rezultatul trebuie sa fie un lichid foarte limpede)
Se rastoarna in forma si se lasa la frigider pana a doua zi,cand se scoate din forma,se taie si se serveste.



 
 

 
 
 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate