Placinta cu dovleac si mere
La cerintele familiei,am facut aceasta placinta foarte gustoasa si aromata datorita merelor!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet foi de placinta
1/2dovleac sau unul mai mic
1kg mere
4linguri zahar
1/2lingurita cu sare
esenta de vanilie
1lingurita scortisoara
1lingura unt sau ulei in zile de post
CUM SE PROCEDEAZA:
Calesti dovleacul curatat,ras,in unt impreuna cu zahar si sare iar cand a scazut apa din el,adaugi merele de asemenea curatate si rase
Dupa ce s-au calit(nu trebuie sa le lasi sa se faca pasta,daca a scazut sucul care si l-au lasat,poti opri focul),dai vasul deoparte si adaugi aromele.
Pui pe masa de lucru cate doua foi de placinta,ungi suprafata cu foarte putin ulei,deasupra pui 2-3linguri umplutura,rulezi si pui in tava cu hartie de copt
Lasi tava la cuptor 30-40min la foc mic iar dupa ce s-a racit o tai si pui pe farfurie pudrata cu zahar.
AVEM NEVOIE DE:
1pachet foi de placinta
1/2dovleac sau unul mai mic
1kg mere
4linguri zahar
1/2lingurita cu sare
esenta de vanilie
1lingurita scortisoara
1lingura unt sau ulei in zile de post
CUM SE PROCEDEAZA:
Calesti dovleacul curatat,ras,in unt impreuna cu zahar si sare iar cand a scazut apa din el,adaugi merele de asemenea curatate si rase
Dupa ce s-au calit(nu trebuie sa le lasi sa se faca pasta,daca a scazut sucul care si l-au lasat,poti opri focul),dai vasul deoparte si adaugi aromele.
Pui pe masa de lucru cate doua foi de placinta,ungi suprafata cu foarte putin ulei,deasupra pui 2-3linguri umplutura,rulezi si pui in tava cu hartie de copt
Lasi tava la cuptor 30-40min la foc mic iar dupa ce s-a racit o tai si pui pe farfurie pudrata cu zahar.
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!