Cheesecake cu banane
Am primit o rugaminte din partea nepoatelor din Italia,sa le pregatesc acest cheesecake,preferatul lor iar eu bineinteles ca m-am conformat!! ce nu face o bunica!?ðŸ‘ðŸ‘ðŸ‘👵👵👵👵
AVEM NEVOIE DE:
400g biscuiti Oreo
150g unt
500g branza Mascarpone
5banane coapte
200ml frisca lichida
esenta de lamaie
4foi de gelatina
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui in blender biscuitii,dupa ce s-ai maruntit,adaugi untul topit,dupa ce ai amestecat bine,rastorni in forma de tort mai mare(25cm diametru),tapetata cu folie alimentara iar dupa ce ai format blatul bine presat,lasi forma la frigider
Pisezi fin bananele in blender,amesteci cu branza
apoi usor cu frisca batuta tare,
esenta de lamaie,la final cu gelatina hidratata si dizolvata cateva secunde in cuptorul cu microunde,dupa ce totul este omogenizat,rastorni in tava peste blat,nivelezi si lasi la frigider pana a doua zi
A doua zi,desfaci inelul de la forma,pui cheesecakul pe un platou,scoti cu atentie folia,ornezi cu rondele de banana stropite cu suc de lamaie sa nu oxideze,apoi tai si servesti.
AVEM NEVOIE DE:
400g biscuiti Oreo
150g unt
500g branza Mascarpone
5banane coapte
200ml frisca lichida
esenta de lamaie
4foi de gelatina
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui in blender biscuitii,dupa ce s-ai maruntit,adaugi untul topit,dupa ce ai amestecat bine,rastorni in forma de tort mai mare(25cm diametru),tapetata cu folie alimentara iar dupa ce ai format blatul bine presat,lasi forma la frigider
Pisezi fin bananele in blender,amesteci cu branza
apoi usor cu frisca batuta tare,
esenta de lamaie,la final cu gelatina hidratata si dizolvata cateva secunde in cuptorul cu microunde,dupa ce totul este omogenizat,rastorni in tava peste blat,nivelezi si lasi la frigider pana a doua zi
A doua zi,desfaci inelul de la forma,pui cheesecakul pe un platou,scoti cu atentie folia,ornezi cu rondele de banana stropite cu suc de lamaie sa nu oxideze,apoi tai si servesti.
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!