Invartita cu dovleac si mere
Nu-mi place placinta cu bostan si daca tot vine Costel acasa in fiecare zi cu cate unul,mai fac placinte dar adaug si alte fructe nu las bostanul singur,acum am adaugar mere;mai am asa ceva pe aici dar sub alta forma;acum aveam un pachet de foi Brick la congelator din Franta si l-am scos la consum
De fapt aceste foi sunt speciale pentru baclava fiind foarte subtiri,pentru pachetele chinezesti dar merg si la placintele noastre!!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet cu foi Brick
4felii dovleac
1kg de mere
1lingura scortisoara
1lingura unt
3linguri zahar
coaja rasa de lamaie
miez de nuca taiat
CUM SE PROCEDEAZA:
Dovleacul si merele curatate de coaja si seminte
rase,le pui intr-un vas cu fundul gros pe foc impreuna cu unt si zahar dar si un praf de sare,
Dupa ce a scazut tot sucul din ele dai deoparte sa se raceasca apoi adaugi scortisoara,coaja de lamaie ,nuca si amesteci totul
Din sulul de foi,tai cate o faie lunga cat ai nevoie,pui deasupra 3-4linguri cu umplutura,rulezi si pui intr-o forma rotunda
Lasi la cuptor 40min la foc mic apoi dupa ce s-a racit rastorni pe un platou,pudrezi cu zahar
Se serveste fiecare cum doreste,calda sau rece.
A iesit inchisa la culoare datorita scortisoare iar foile fiind foarte subtiri sunt si transparente,dar nu a fost un motiv sa nu se manance;cu foile noastre aspectul e altul bineinteles!!
De fapt aceste foi sunt speciale pentru baclava fiind foarte subtiri,pentru pachetele chinezesti dar merg si la placintele noastre!!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet cu foi Brick
4felii dovleac
1kg de mere
1lingura scortisoara
1lingura unt
3linguri zahar
coaja rasa de lamaie
miez de nuca taiat
CUM SE PROCEDEAZA:
Dovleacul si merele curatate de coaja si seminte
rase,le pui intr-un vas cu fundul gros pe foc impreuna cu unt si zahar dar si un praf de sare,
Din sulul de foi,tai cate o faie lunga cat ai nevoie,pui deasupra 3-4linguri cu umplutura,rulezi si pui intr-o forma rotunda
Lasi la cuptor 40min la foc mic apoi dupa ce s-a racit rastorni pe un platou,pudrezi cu zahar
Se serveste fiecare cum doreste,calda sau rece.
A iesit inchisa la culoare datorita scortisoare iar foile fiind foarte subtiri sunt si transparente,dar nu a fost un motiv sa nu se manance;cu foile noastre aspectul e altul bineinteles!!
Aspects asa si cum o stiu pe Lulu buna gospodar cred ca e o placenta grozav a
RăspundețiȘtergereMultumesc mult draga mea,intradevar a fost foarte gustoasa,un gust dulce acrisor si aromat de la nuca,asa cum imi place mie!!
ȘtergereTe pup draga mea si te mai astept!!