Cozonac fara gluten

Am facut cozonac cu faina speciala fara gluten,foarte bun la gust,moale dar greseala mea a fost ca am deschis usa cuptorului cand nu trebuia si mi s-a lasat la mijloc!!deh,curiozitate specific femeilor!!
AVEM NEVOIE DE:
500g mix faina fara gluten
300ml lapte cald de migdale
50g smantana fermentata
50g drojdie proaspata
20g margarina moale
2galbenusuri
arome

UMPLUTURA:
1albus
5linguri nuca macinata
2linguri cacao
ciocolata(optional)
CUM SE PROCEDEAZA:
Freci drojdia cu lapte cald pana se dizolva,rastorni in bolul robotului peste restul ingredientelor si procesezi 20min cu carligul de aluat
  Dupa acest timp,imparti compozitia in doua tavi mici,deasupra pui amestecul de albus batut spuma,nuca si cacao,marmorezi cu o furculita,mai adaugi si cateva patratele de ciocolata in aluat,apoi acoperi tavile si lasi sa creasca 30min.
 Dupa ce si-au dublat volumul,ungi cu galbenus si la cuptor vor sta 50min la foc mic fara sa deschizi usa in primele 25min
Dupa ce s-au racit,se trece usor cu un cutit in jurul lor apoi se rastoarna pe un platou
Foarte bun la gust,foarte pufos,bineinteles ca nu se ia pale cum suntem noi obisnuite pentru ca aluatul este moale dupa cum s-a observat,asta e un fel de struto-camila,e ceva intre chec si cozonac!!


 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Google+ Followers

Persoane interesate