Pompuste

Este o reteta din Republica Moldova si se mai numesc Babuste sau Balabuste,depinde de regiune
Se zice ca mamele cand faceau paine in casa mai ales iarna,intentionat puneau faina mai multa pentru aceste gogosi;de fapt nu sunt gogosi,sunt chifle,iar cand erau gata de mancat,camera sau bucataria era invadata de mirosul de paine calda si usturoi!!
Dupa ce le-am pregatit si eu,am dat crezare fetelor cand povesteau si da,daca mananci 2-3,nu-ti mai trebuie nimic!!
AVEM NEVOIE DE:
500g faina
25g drojdie proaspata
1/2lingurita sare
apa calda
4linguri ulei
PENTRU SERVIT
4catei de usturoi
1ceasca cu iaurt
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Freci drojdia cu putin zahar sa se lichefieze,apoi rastorni in castronul cu faina cernuta si sare,amesteci adaugand cate putina apa calda,pana ajunge la consistenta unui aluat de paine,apoi incepi sa framanti adaugand cate putin ulei,pana nu se mai lipeste de palme.
Acoperi vasul si lasi sa creasca
Dupa ce a crescut rastorni pe masa cu faina,formezi un sul (daca ai auat mult,faci 2suluri),apoi tai bucati egale si cu fiecare formezi in palme cate o sfera aproape de marimea unei mingi de ping-pong
dupa care le pui in tava pe hartie de copt
Le lasi in tava sa mai creasca 30min,apoi le ungi cu galbenus si la cuptor vor sta 30min
Cat au stat la cuptor cureti usturoiul,il pisezi foarte bine apoi faci un mujdei si amesteci cu iaurt
Pompustele cat sunt calde,le desfaci si le pui intr-un castron,
deasupra pui mujdei,acoperi castronul cu o farfurie apoi cu atentie misti castronul sa se amestece bine,apoi se mananca
Sunt bune rau!!






   

 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme