Tort cu ciocolata si ananas

Mi-a fost pofta de ceva dulce cu ciocolata si daca tot am avut si compotul de la SUN FOOD m-am pus pe treaba folosind faina fara gluten
Am acceptat inca din Decembrie provocarea prietenilor nostri si vreau sa nu ma fac de "bacanie"cu retetele!
#provocareasunfood
#retetasunfood
AVEM NEVOIE DE:
225g faina fara gluten
1lingura faina de naut
2linguri cacao
1cana cu zahar
150ml ulei
1ceasca cubulete de ananas pasate
1cutie compot de ananas Sun Food
250ml lapte de orez
esenta de vanilie
CREMA:
100g unt
250g mascarpone
200ml frisca lichida
2linguri zahar pudra
GLAZURA:
200g ciocolata
200ml frisca lichida
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui intr-un bol cele doua tipuri de faina si cacao apoi le amesteci;mixezi uleiul cine cu zahar,adaugi ananasul pasat
mixezi energic,adaugi apoi vanilia,laptele rece iar dupa omogenizare rastorni peste faina,amesteci bine apoi in tava de tort cu hartie de copt
lasi la cuptor la foc mic 30min

Pentru crema freci bine untul cu zahar,dupa ce ai obtinut o crema fina,adaugi mascarpone,1lingurita zeama de lamaie,esenta de lamaie iar la final incorporezi frisca batuta tare si amesteci usor.
Blatul dupa ce s-a racit il tai in doua,pui crema intre foi,presezi putin cu palmele si lasi la frigider pana a doua zi.
Pentru glazura,topesti 100g ciocolata in 100ml frisca,amesteci bine sa se topeasca apoi cu o lingura pui ciocolata doar pe marginea tortului sa se scurga,mijlocul ramas liber
Ciocolata ramasa o topesti in frisca ramasa,dupa ce s-a racit bine mixezi apoi cu ajutorul poshului,ornezi tortul in mijlocul ramas liber iar deasupra pui cate un cubulet de ananas
Lasi la frigider pana in momentul servirii
Nu sunt asa o mare specialista in pregatirea dulciurilor dar incerc si eu sa le fac cat de cat atragatoare pentru ca la gust nu ai cum sa dai gres,doar urmezi pasii din reteta!!
Multumesc SUN FOOD!!



0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Google+ Followers

Persoane interesate