Conopida gratinata 2

Mai am o astfel de reteta dar pe aceasta nu stiu ce i-am facut pentru ca pur si simplu m-a dat pe spate,eu care nu mananc conopida decat pane,ei bine de aceasta data jumatate am dat-o gata!!
Daca stau bine si ma gandesc,cred ca amestecul de branzeturi diferite i-a dat gustul,de aceea va sfatuiesc orice pregatiti gratinat,sa folositi un amestec de mai multe branzeturi(toate resturile din frigider!!)
Mie cand imi ramane ceva branza si nu mai are trecere,o pun in punga la congelator pentru ca cine stie cand va fi folositoare la ceva!!
AVEM NEVOIE DE:
1conopida
60g unt
6oua
150g branza de oi
50g mozzarella
100g alte branzeturi(cascaval,cas,feta)
fulgi de chili
CUM SE PROCEDEAZA:
Conopida desfacuta buchetele mici,nu mari se pune intr-un vas cu apa rece pentru a iesi la suprafata  gazele sau alte ganganii apoi se pun pe foc intr-un vas cu apa si putina sare si se lasa 5min sa clocoteasca
Intr-un vas termorezistent uns cu unt din belsug,se pun buchetelele de conopida si restul de unt daca a mai ramas
Intr-un castron se bat ouale,se amesteca cu branzeturile zdrobite cu fruculita sau rase pe razatoarea cu ochiuri mari daca branza este tare,se adauga putina sare daca e cazul apoi se rastoarna peste conopida
deasupra se presara fulgi de chili si se lasa la cuptor la foc mic 45min
Dupa ce s-a racit se taie si se serveste!
Pofta buna!



 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme