Iepure in sos de ardei copti

Din cand in cand mai cumpar cate un iepure daca gasesc,asa ca sa-mi fac pofta dar mai ales pentru ca-mi aduce aminte de iepurii crescuti de tata;pe atunci nu erau retete sofisticate cum sunt acum,mama il punea in tava si la cuptor cu el.Eu tot la cuptor l-am pus dar cu un sos foarte gustos!
AVEM NEVOIE DE:
1iepure(1,5kg)
1kg ardei kapia
1capatana de usturoi
1lingurita cimbru
2frunze de dafin
300ml vin alb
4linguri ulei
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Ardeiii spalati,copti,curatati de coaja,dupa ce s-au racit se taie marunt apoi se lasa deoparte

In cratita cu ulei se prajeste iepurele portionat,spalat,uscat pe ambele parti apoi se scoate pe o farfurie
   In uleiul ramas,se pun ardeiii,usturoiul pisat,se adauga cimbru,sare,piper,dafin,carnea,1cana cu apa iar dupa ce a scazut,se adauga vinul,se acopera cratita si la cuptor va sta la foc mic 1h
Dupa acest timp,se scoate capacul si se mai lasa 20min.
Se serveste dupa preferinta fiecaruia iar preferinta noastra a fost piureul!
Pofta buna!


 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme