Inghetata cu rubarba

Inghetata nu-mi lipeste din congelator,din pacate doar sotul meu o papa pentru ca-i mic si vrea si el ceva bun precum copiii!!😅😅😅😅 eu din motive de sanatate,doar o fac si o privesc!!😥😥
AVEM NEVOIE DE:
500g rubarba
1cm radacina de ghimbir
300ml smantana lichida
150ml lapte
150g zahar
5galbenusuri
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui intr-un vas pe foc rubarba spalata si taiata marunt,ghimbirul curatat de coaja si de asemenea taiat,2linguri zahar,50ml apa si lasi 15-20min apoi mixezi totul bine,acoperi vasul si lasi deoparte
Intr-un alt vas,pui smantana,lapte,restul de zahar,sare si lasi pe foc doar cat se topeste zaharul amestecand.
Rastorni jumatate din cantitate peste galbenusurile frecate in prealabil amestecand continuu,pui vasul pe bain marie si amesteci pana se ingroasa
Restul de amestec cu lapte ramas,amesteci cu piureul de rubarba iar dupa omogenizare cu crema de galbenus
Rastorni intr-o cutie cu capac,lasi la congelator 4ore,timp in care din 30in 30de minute scoti cutia si mixezi energic
Se consuma cu moderatie cu sos de rubarba pe care-l gasiti AICI



  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme