Tort cu piscoturi,dulceata,frisca si ciocolata

Aceasta prajitura zis tort,asta pentru ca nu am ce-mi trebuie,am facut-o pentru fete si a fost excelenta;mi-a amintit de prajiturile din copilarie din cofetarie cu multa frisca si dulceata pentru ca ciocolata era cu restrictie!!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet cu piscoturi
400ml frisca lichida
1borcan cu dulceata de orice fel sau gem
300g ciocolata
100g ciocolata neagra pentru decor
1cana cu sirop
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune pe un platou inelul rotund sau patrat de la o tava cu pereti detasabili,in interior se pun piscoturile inmuiate in sirop facut din apa,zahar si esenta de rom pe foc,
 peste piscoturi cateva linguri cu frisca batuta tare,apoi se rastoarna borcanul cu dulceata,daca folositi gem si-i prea gros,adaugati putina apa si amestecati bine
se acopera apoi cu alt rand de piscoturi inmuiate,se acopera cu frisca,apoi ciocolata topita
Aici nu-i bine doar ciocolata topita pentru ca se intareste si cand se taie,intampini greutati,eu asa am facut,nestiind ce se va intampla,deci in concluzie trebuie amestecata cu cateva linguri de  frisca batuta,ciocolata topita fiind racita
din nou piscoturi si din nou frisca si se lasa la frigider 1h
dupa acest timp,se scoate usor inelul si se imbraca cu frisca ramasa,deasupra se rade ciocolata sau se orneaza dupa imaginatie
se lasa din nou la frigider,pana in momentul servirii
SA va fie de folos!


 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme