Sos de lamaie

Pentru ca folosesc acest super mega sos cand pregatesc peste dar si la carne sau legume este foarte bun,scriu reteta aici sa nu mai caut prin caiete pentru ca-i putin complicata pentru mine si trebuie atentie dar si pentru voi cititorii mei!
AVEM NEVOIE DE
3lamai mari cu coaja groasa
50ml ulei
50ml lapte
1/4lingurita zahar
un praf de sare
1/2lamaie stoarsa
CUM SE PROCEDEAZA
Se pregateste doua vase cu apa pe aragaz,acestea vor sta in permanenta cu apa care fierbe,pana se termina procesul
Lamaile spalate bine,se curata coaja cu ajutorul cutitului economic,doar partea galbena si se pune intr-un vas sa fiarba
Dupa 2-3min se scoate cu un cleste si se pune in al doilea vas si se fierbe din nou,iar din primul vas se arunca apa,se pune alta si se lasa pe foc sa fiarba,pentru ca din nou se scoate coaja  si se fierbe
Se procedeaza asa de 5-6ori,pana cand coaja gustata,nu mai este amara si ajuns in acest punct,se strecoara
Se pune in blender coaja fiarta,ulei,lapte,zahar,sare,si zeama de lamaie,se mixeaza foarte bine pana rezulta sosul fin,se potriveste de gust apoi se rastoarna intr-un bol
pentru cine doreste o culoare mai intensa de galben,se poate adauga un praf mic de curcuma dar nu mult pentru ca are un miros puternic iar cine doreste o consistenta mai lichida,in blender se mareste doza de ulei,lapte si zeama de lamaie
Se foloseste in general pentru mancarurile cu peste si se poate pastra la frigider intr-un borcan cu capac ermetic pana la 3zile nu mai mult
Sa va fie de folos!


  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate