Rata cu legume si sos de smantana cu capere

Pentru ca aveam o rata,i-am scos pieptul si am facut reteta gasita pe Google iar finalul surprinzator e ca mi-a reusit si a fost fparte gustos
De aceasta data,pieptul nu a trebuit tinut pe foc doar 1-2min cum e la reteta cu portocale,ci la cuptor sa stea mult sa se topeasca in gura si da,bun foarte bun!!
AVEM NEVOIE DE
1piept de rata
4linguri sos de soia 
1/2lingurita cimbru
1/4lingurita piper
200ml vin alb
200ml apa
1frunza de dafin
1lingurita piper boabe
GARNITURA
400g legume Bonduelle
3linguri ulei de masline
50ml vin alb
sare
piper
SOS
50g unt
200g smantana fermentata
1lingura vin alb
1lingura capere
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA
Pieptul crestat, condimentat cu putina sare,se pune in tava,se adauga piper,cimbru,dafin,vin,apa,sos de soia,boabe de piper,se amesteca putin pieptul cu acest bait,apoi se acopera si la cuptor va sta 2h la 180 de grade
Pentru garnitura,in tigaia cu ulei se pun legumele si vinul,se lasa pe foc 15min iar dupa ce a scazut,se condimenteaza dupa gust si se lasa deoparte
Intr-un vas mic se pune untul,smantana,vinul iar dupa ce au fiert se adauga caperele desarate si taiate,se condimenteaza dupa gust si dupa 2-3clocote se opreste focul
Pieptul dupa ce este gata,se scoate pe un tocator,se feliaza,se pun felii pe farfurie,legume alaturi si sos deasupra apoi se serveste
Pofta buna!



      

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme