Tarta cu lamaie
Doamne cat de buna este aceasta tarta italiana,nici nu mi-am imaginat!
AVEM NEVOIE DE
BLAT
200g biscuiti
100g unt topit
CREMA
750g iaurt gras
350ml frisca lichida
60g zahar
8foi de gelatina
coaja rasa de lamaie
3linguri zeama de lamaie
JELEU
100ml zeama de lamaie
150ml apa
80g zahar
6foi de gelatina
2picaturi colorant galben
CUM SE PROCEDEAZA
Se pun biscuitii rupti in blender cu untul topit,iar dupa ce a rezultat un amestec nisipos,se rastoarna in tava,se formeaza blatul si se lasa deoparte
Intr-un castron se amesteca iaurtul cu zeama de lamaie,coaja rasa fin apoi cu frisca batuta tare cu zahar
Dupa omogenizare,se pun doua linguri de compozitie intr-un vas pe foc mic,se amesteca cu gelatina hidratata in apa rece si bine stoarsa iar dupa ce s-a topit bine,se amesteca cu crema
Se rastoarna in tava,se niveleaza suprafata si la frigider va sta 1h
Pentru jeleul de lamaie,se pun intr-un vas pe foc mic apa,zeama de lamaie,zahar,(aici este bine sa gustati si sa mai adaugati zahar dupa gust,pentru mine a fost foarte bun asa),iar dupa ce s-a topit zaharul,se adauga gelatina hidratata in apa rece si bine stoarsa,se amesteca bine,se adauga pentru o culoare mai pronuntata 2picaturi de colorant galben apoi se rastoarna imediat peste crema apoi se lasa la frigider pana a doua zi
A doua zi se scoate inelul de la forma,se pune tarta pe un platou,se orneaza cu cubulete de coaja de lamaie confiata si o felie de lamaie apoi se taie si se serveste
Deliciu maxim,sa va fie de folos!
AVEM NEVOIE DE
BLAT
200g biscuiti
100g unt topit
CREMA
750g iaurt gras
350ml frisca lichida
60g zahar
8foi de gelatina
coaja rasa de lamaie
3linguri zeama de lamaie
JELEU
100ml zeama de lamaie
150ml apa
80g zahar
6foi de gelatina
2picaturi colorant galben
CUM SE PROCEDEAZA
Se pun biscuitii rupti in blender cu untul topit,iar dupa ce a rezultat un amestec nisipos,se rastoarna in tava,se formeaza blatul si se lasa deoparte
Intr-un castron se amesteca iaurtul cu zeama de lamaie,coaja rasa fin apoi cu frisca batuta tare cu zahar
Dupa omogenizare,se pun doua linguri de compozitie intr-un vas pe foc mic,se amesteca cu gelatina hidratata in apa rece si bine stoarsa iar dupa ce s-a topit bine,se amesteca cu crema
Se rastoarna in tava,se niveleaza suprafata si la frigider va sta 1h
Pentru jeleul de lamaie,se pun intr-un vas pe foc mic apa,zeama de lamaie,zahar,(aici este bine sa gustati si sa mai adaugati zahar dupa gust,pentru mine a fost foarte bun asa),iar dupa ce s-a topit zaharul,se adauga gelatina hidratata in apa rece si bine stoarsa,se amesteca bine,se adauga pentru o culoare mai pronuntata 2picaturi de colorant galben apoi se rastoarna imediat peste crema apoi se lasa la frigider pana a doua zi
A doua zi se scoate inelul de la forma,se pune tarta pe un platou,se orneaza cu cubulete de coaja de lamaie confiata si o felie de lamaie apoi se taie si se serveste
Deliciu maxim,sa va fie de folos!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!