Cheesecake cu fructul pasiunii

A fost ziua mea si mi-am dorit sa fac ceva bun,ceva deosebit dar nu prea aveam inspiratie pana cand am gasit la LIDL fructul pasiunii;ei bine mi-am spus cu asta voi rupe inima targului pentru ca-i stiam gustul de cand am fost in Italia la fata mea si am facut dulceata exotica cu toate fructele pe care le-am gasit
Maracuja numit si fructul pasiunii,provine din America de sud,cultivat in numeroase tari tropicale,este bine cunoscut pentru beneficiile lui asupra sanatatii
Astfel fructul pasiunii ajuta in cazul insomniei,al tulburarilor nervoase,o afectiune pe care maracuja o trateaza este astmul,sistemul digestiv,de asemenea este recomandat in curele de slabire
Vitamina C din fructul pasiunii,ajuta la repararea tesuturilor,prevenirea bolilor de inima dar si a cancerului
Astea fiind spuse despre acest fruct sa trecem la oile noastre cum se zice,deci am luat aceste fructe 3la numar pentru ca atatea mai erau si pentru ca nu-mi erau suficiente,am luat si un mango,pulpa semanand la culoare si chiar este recomandat ca sa fie amestecat cu un fruct mai dulce,maracuja fiind putin acrisor.
Ei bine cum va spuneam,pentru ziua mea nu am facut tort pentru ca nu mai am puterea sa rezist unui esec,mai ales pentru ca am tinut sa pregatesc ceva cu aceste fructe si nu mi-as fi dorit sa stric ceva,asa ca a ramas pe lista cheesecake,un desert usor, gustos,aromat si cu aspect.
AVEM NEVOIE DE
200g piscoturi
150ml sirop sau zeama de compot
250g mascarpone
200ml frisca lichida dulce
1mango
3maracuja sau fructul pasiunii
4linguri zahar
10g gelatina
1lingura miere
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA
Pentru inceput se pregatesc fructele,maracuja taiate in doua,se scoate cu o lingurita pulpa,se pune intr-o sita si se freaca cu o lingura de lemn pana raman semintele negre
Semintele ramase,se spala bine apoi se pun pe un tocator sa se usuce pentru ca le vom folosi la ornat
Piureul rezultat se pune intr-un vas mic pe foc impreuna cu pulpa de mango taiata cubulete
Dupa ce au fiert,se paseaza bine cu blenderul,se adauga zaharul si se lasa pe foc pana se ingroasa putin,se da vasul deoparte si se adauga gelatina hidratata in apa rece iar dupa omogenizare se lasa deoparte sa se raceasca
Inelul de la o forma de tort 22cm diametru,se pune pe un platou,in interior se pun piscoturi inmuiate in sirop in asa fel ca sa fie acoperite toate golurile apoi se lasa deoparte
Se amesteca intr-un castron mascarpone cu frisca lichida batuta nu prea tare pentru ca se taie,un praf de sare,miere de albine si jumatate din piureul de fructe
Dupa omogenizare,se rastoarna peste piscoturi,se niveleaza si la frigider va sta 30min
Dupa acest timp,se scoate platoul,se pune deasupra restul piureului,se niveleaza si la frigider va sta 2-3h sau pentru siguranta pana a doua zi


Se scoate platoul,se trece de jur imprejur cu un cutit subtire,se scoate inelul,se orneaza cu felii de mango si alte fructe,se presara semintele oprite apoi se lasa la frigider pana in momentul servirii
Sa va fie de folos!
Sfatul meu:
-daca intamplator gasiti acest fruct prin supermarketurile noastre nu-l ocoliti iar daca vreti sa pregatiti ceva cu el,folositi combinatia cu mango pentru ca se potrivesc de minune la culoare dar gustul si aroma sunt fantastice,foarte rar de cand fac eu tot felul de nebunii,am intalnit asa ceva
As vrea sa mai gasesc dar nu mai am sperante,aici in Galati este prima data cand gasesc asa ceva,cred ca cineva a vrut sa-l gasesc tocmai acum de ziua mea!!🙏🙏🙏






0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme