Tarta cu gem si bezea

Cat am stat in Italia,la grea incercare m-au pus fetele cu aceste dulciuri!!
Retetele facute de mine,a trebuit sa fac in asa fel ca sa le adaptez placerilor lor si vreau sa spun ca unele mi-au iesit dar am avut si cateva esecuri,nu a fost nici o problema pentru ca m-am descurcat pana veneau ele de la scoala!
Aceasta tarta,la mine era cu rubarba dar acolo cum nu este asa ceva,am adaptat-o si a iesit o super tarta!
AVEM NEVOIE DE
BLAT
300g faina
150g unt
150g zahar
2galbenusuri
3linguri lapte
UMPLUTURA
400g gem
GLAZURA
2albusuri
3linguri zahar

CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un castron se freaca bine galbenusurile cu zahar pana se topeste aceste,se adauga untul topit si racit,apoi faina si lapte doar daca este nevoie
Dupa omogenizare,se formeaza o sfera din aluat se impacheteaza cu folie si se lasa la frigider 20min
Dupa acest timp,se formeaza blatul in tava,se intinde gemul pe taoata suprafata,deasupra se pune bezeaua facuta din albusurile batute tare cu zahar si la cuptor va sta 30min la 180de grade
Dupa ce s-a racit,se taie si se serveste
Sa va fie de folos!

  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme