Dulceata de rubarba

Ce ma bucur in fiecare an cand apare rubarba prin magazine pentru ca a devenit preferata mea de cand i-am descoperit gustul dulce acrisor nu numai la dulciuri dar si la diferite feluri de mancare
La dulceata i-am adaugat si cateva capsuni ca sa-i intareasca culoarea rosie
AVEM NEVOIE DE
2kg rubarba
500g capsuni
1,5kg zahar
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA
Rubarba cu capetele taiate,spalata,taiata rondele,capsunile la fel curatate,spalate si taiate,se pun intr-un vas cu fundul dublu sau un tuci cine mai are,se amesteca cu zahar,se acopera si se lasa deoparte 2-3h
Fac o mica paranteza,am vazut pe la multe persoane care gatesc rubarba ca o curata cu cutitul economic pentru radacinoase
Eu am curatat in anul cand nu stiam si s-a dus toata culoarea rosie care de fapt in aceasta coaja se afla,dar cand am vazut asa ceva,dupa prima tija curatata,m-am oprit,am facut dulceata si nu s-a intamplat nimic nici cu mine sau cine a mai mancat din dulceata mea si nici dulceata nu a avut de suferit pentru ca pentru cine nu stie,rubarba aproape se topeste la fiert nu raman bucatile taiate cum raman fructele la alte dulceturi,asa ca nu vad rostul curatarii,dar fiecare cu metodele lui.
Se pune pe foc vasul la foc mic amestecand pana se topeste zaharul,
se mareste focul si se aduna spuma care se formeaza,avand grija sa nu dea pe afara dar pentru ca mai mult de 30-40min cat dureaza fiertul pana este gata dulceata,eu nu plec de langa vas,stau langa el si amestec continuu
Mi se pare ca v-am mai spus ca la mine nu veti gasi retete de dulceata unde vor fierbe la foc mic din doua motive
-daca pot face o treaba in 30de minute de ce sa-mi irosesc timpul asteptand cate 2 sau mai multe ore
-dulceata fiarta la foc mare,isi pastreaza culoarea iar unele fructe raman intregi(cirese,visine,afine)
Dupa ce dulceata s-a legat,se stoarce lamaia,se amesteca se mai lasa cateva clocote apoi se opreste focul
Se pune dulceata fierbinte in borcane curate,se infileteaza bine capacele,se intorc sa se sprijine pe capace pentru a-si forma vidul si se lasa 20-30min
Dupa acest timp se eticheteaza apoi se depoziteaza la camara
Sa va fie de folos!
Un alt an 2021,aceeasi reteta delicioasa!




 
 




0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme