Tarta cu rubarba si jeleu de sampanie

Mmmm ce gust,ce aroma,intr-un cuvant o bunaciune!!
AVEM NEVOIE DE
BLAT
125g unt
225g faina
1galbenus
1lingura apa rece
un praf de sare
UMPLUTURA
5tije de rubarba
125ml apa
125g zahar
125ml sampanie roze
5g gelatina
50ml apa rece
CUM SE PROCEDEAZA
Se amesteca ingredientele pentru blat in robot sau cu mana,dupa omogenizare se formeaza o sfera,se infasoara in folie alimentara si la frigider 30min
Dupa acest timp,se scoate aluatul,se intinde foaie,se capitoneaza o forma de tarta,se pune in interior hartie de copt si boabe de fasole apoi se lasa la cuptor la foc mic 20-30min dupa care se scoate iar daca blatul nu este rumenit,se mai lasa 10min fara hartie apoi se lasa deoparte
Se pune intr-un vas pe foc mic 125ml apa si zahar iar dupa ce s-a formar un sirop,se adauga cate 4-5 bucati de rubarba taiate cat latimea formei de tarta,se lasa la fiert pana se inmoaie,se intorc usor cu clestele iar cand sunt acoperite bine cu sirop se scot pe o tava
Nu se pun bucati mai multe in sirop pentru ca sunt fragede dupa ce se inmoaie,se pot rupe si avem nevoie de ele intregi
Peste siropul roze ramas,se adauga sampania,gelatina hidratata in 50ml apa rece apoi topita pe bain-marie sau cateva secunde la microunde,se amesteca sa se omogenizeze bine apoi se lasa la rece sa se lege putin
In tava peste blat se pun bucatile de rubarba una langa alta in pozitia dorita,se toarna deasupra jeleul apoi la frigider va sta pana a doua zi cand se taie si se serveste.
Sa va fie de folos!



 

  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme