Cozonac pufos

 Din cand in cand mai incerc cate o faina si fac cozonac,de data asta am luat de la LIDL o faina cu un altfel de ambalaj dar aceeasi marca,stiu ca faina de aici este foarte buna si da,foarte bun mi-a iesit,foarte moale,cand l-am scos din cuptor si din tava,m-am speriat am crezut ca mijlocul este crud dar nu,ce mi s-a parut mie era pufosenia lui!!


AVEM NEVOIE DE

1kg faina de la LIDL 

2plicuri drojdie uscata

300g zahar

5galbenusuri

300g unt

500ml lapte

1/2lingurita cu sare

coaja rasa de lamaie si portocala

UMPLUTURA

2cani cu nuca macinata

5linguri zahar pudra

50g cacao

3albusuri

4buc,rahat

CUM SE PROCEDEAZA

Faina cernuta de 3ori,este foarte important,o pun in cuva robotului impreuna cu drojdia dizolvata in putin lapte caldut si lasata sa se umfle
Separat am mixat galbenusurile cu putina sare,zahar,coaja de citrice,iar dupa ce si-a dublat volumul am rasturnat peste faina,restul de lapte cald si am dat drumul robotului la inceput la viteza mica iar dupa ce totul a fost amestecat,am marit viteza si am adaugat cate putin unt topit


A mers robotelul 25-30min,pana cand aluatul s-a desprins de peretii cuvei si a inceput sa-si mareasca volumul,atunci am oprit,am rasturnat intr-un castron uns cu putin ulei,l-am acoperit cu un prosop de bucatarie si l-am lasat sa creasca la loc cald

In acest timp am pregatit umplutura,am pus tot la robotel albusurile cu un praf de sare si zahar adaugat cate putin,la final am amestecat usor cu nuca amestecata cu cacao apoi am lasat deoparte

Aluatul dupa ce a crescut l-am impartit in patru parti egale dar eu cum am 3 tavi mici,o bucata de aluat mi-a ramas veti vedea ce am facut cu ea
 Acum fiecare bucata am taiat-o in doua,am intins doua foi,pe prima am pus umplutura cu nuca,pe a doua cubulete de rahat,le-am rulat bine,le-am impletit si am pus in tava
Nu am uns,nu am pus hartie pentru ca e de silicon,celelalte doua sunt de tabla in care pun hartie de copt


Pentru o tava,am intins o singura foaie,am uns cu crema de nuca,am rulat strans,am taiat ruloul in doua dar nu de tot apoi l-am impletit dupa care l-am pus in tava
Las tavile undeva la cald sa creasca iar cand cozonacii au ajuns sa treaca de nivelul tavilor,ung cu galbenus dizolvat cu o lingura cu lapte,deasupra putin mac si la cuptor la foc mic 45min
Dupa ce fac testul cu scobitoarea,scot tavile din cuptor,scot cozonacii si-i las sa se raceasca
Eu de cate ori fac cozonac,dupa ce s-a racit putin,il infasor in hartie alba apoi il pun in punga,oricum nu sta prea mult in punga pentru ca mai mult de trei tavi nu fac,nu vreau sa se usuce!

 
Nu am rezistat tentatiei sa nu rup din el,pentru ca fiecare stiti ce fel miroase in bucatarie cand faceti cozonaci

Super bun,super nebunie!
Sa va fie de folos!
 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme