Lasagna vegetala

 Am cumparat o punga cu granule de soia cu gandul sa fac o lasagna dar intre timp am achizitionat un aparat care feliaza legume si pana la urma tot lasagna am facut dar cu foi de legume,mi-a luat cam mult timp pana am vazut-o pe farfurie dar asta nu mai conteaza pentru ca foarte buna a fost!


AVEM NEVOIE DE

1dovlecel mai mare

1cartof tot la fel

2cani granule de soia

1ceapa

3catei de usturoi

20ml ulei

4rosii

2linguri bulion de ardei

1lingura cu sare

fulgi de chili,optional

1lingurita cu cimbru

300ml suc de rosii

200g cascaval normal sau vegetal cine doreste

1lingura vegeta

CUM SE PROCEDEAZA

Se pune pe foc un vas cu 2l de apa,se adauga vegeta,putin cimbru,usturoiul zdrobit iar cand clocoteste se adauga soia si se lasa pe foc 5-6min amestecand,apoi se rastoarna intr-o sita si se lasa sa se scurga




In cratita cu ulei,se caleste ceapa taiata marunt se adauga rosiile taiate cubulete,bulionul de ardei,iar cand s-a format un sos,se adauga soia,o ceasca cu apa,se condimenteaza cu sare,chili,si cimbru iar dupa ce a scazut,se opreste focul si se lasa deoparte sa se raceasca



 
 
Dovlecelul spalat,cu capetele taiate,se introduce in aparat si se feliaza pana se termina



Tot la fel se procedeaza si cu cartoful


dar fiind mai neregulat,nu au iesit foile cum au iesit la dovlecel

Se pune in forma de tarta jumatate din sucul de rosii,apoi foi de dovlecel una langa alta iar lungimea se taie la dimensiunea tavii


in interior 4-5linguri cu umplutura,se niveleaza,se pune deasupra cascaval ras


Acum se acopera cu foi de cartof,dar ele fiind mici se carpeste cum se zice,din nou umplutura si din nou cascaval,ultima foaie fiind de dovlecel,se preseaza putin cu palmele,se rastoarna restul se suc de rosii apoi la cuptor va sta 40min la 170de grade

Cine are tava cu pereti mai inalti mai poate pune un rand de foi pentru ca umplutura este suficienta,mie mi-a ramas pentru ca am tava mica si cand am facut ardei umpluti,am amestecat-o si pe ea chiar daca au fost cu carne(nimic nu se arunca!)


Dupa ce s-a copt si racit,se taie si se serveste




Sa va fie de folos! 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme