Tarta cu dovleac

 Au inceput sa vina bostanii de la gradina,iar ma aglomerez iar nu stiu ce sa mai fac din ei,tot intreb in stanga in dreapta daca vrea cineva sa-i dau dar nimanui nu-i place!

Tarta are un gust si o aroma deosebita!


AVEM NEVOIE DE

1aluat de foitaj

1/2dovleac

250ml lapte

50g unt

4linguri zahar

2oua

1lingurita scortisoara

6cuisoare

coaja rasa de lamaie si portocala

putina sare

CUM SE PROCEDEAZA

Dovleacul curatat de seminte,se feliaza,apoi feliile taiate in doua,se pun pe tava aragazului cu hartie de copt si se lasa la cuptor 1h sau mai mult,verificate cand sunt moi




Dupa ce s-au copt si racit,se curata partea arsa,miezul se pune intr-un bol si se paseaza apoi se lasa deoparte



Se tapeteaza forma de tarta cu aluat,surplusul se taie si se lasa deoparte

Se pune un vas mic pe foc impreuna cu unt si cuisoare,se lasa 5-6min sa se infuzeze apoi se da deoparte sa se raceasca,se scopt apoi cuisoarele,se adauga in lapte piureul de dovleac,se adauga un praf de sare,zahar,galbenusurile,coaja rasa de citrice, si se bate bine compozitia cu un tel iar la final se amesteca usor cu albusurile batute spuma tare



Se rastoarna in tava,se niveleaza suprafata iar deasupra se pun fasii taiate din aluatul ramas


La cuptor va sta 30-40min depinde de cuptor,la 170de grade

dupa ce s-a racit se taie si se serveste!



Sa va fie de folos! 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme