Tarta cu dovleac
Au inceput sa vina bostanii de la gradina,iar ma aglomerez iar nu stiu ce sa mai fac din ei,tot intreb in stanga in dreapta daca vrea cineva sa-i dau dar nimanui nu-i place!
Tarta are un gust si o aroma deosebita!
AVEM NEVOIE DE
1aluat de foitaj
1/2dovleac
250ml lapte
50g unt
4linguri zahar
2oua
1lingurita scortisoara
6cuisoare
coaja rasa de lamaie si portocala
putina sare
CUM SE PROCEDEAZA
Dovleacul curatat de seminte,se feliaza,apoi feliile taiate in doua,se pun pe tava aragazului cu hartie de copt si se lasa la cuptor 1h sau mai mult,verificate cand sunt moi
Dupa ce s-au copt si racit,se curata partea arsa,miezul se pune intr-un bol si se paseaza apoi se lasa deoparte
Se tapeteaza forma de tarta cu aluat,surplusul se taie si se lasa deoparte
Se pune un vas mic pe foc impreuna cu unt si cuisoare,se lasa 5-6min sa se infuzeze apoi se da deoparte sa se raceasca,se scopt apoi cuisoarele,se adauga in lapte piureul de dovleac,se adauga un praf de sare,zahar,galbenusurile,coaja rasa de citrice, si se bate bine compozitia cu un tel iar la final se amesteca usor cu albusurile batute spuma tare
Se rastoarna in tava,se niveleaza suprafata iar deasupra se pun fasii taiate din aluatul ramas
La cuptor va sta 30-40min depinde de cuptor,la 170de grade
dupa ce s-a racit se taie si se serveste!
Sa va fie de folos!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!