Piept de rata cu ciuperci in sos de vin
Imi plac mult ciupercile Shimeji,pe langa faptul ca au un aspect dragut,au si un gust usor de alune de padure, de aceea de cate ori am ocazia cumpar mai multe.
Acum am facut aceasta reteta daca tot am avut o rata de la tara,iar gustul pur si simplu m-a dat pe spate si nu numai pe mine!😍😍
AVEM NEVOIE DE
1piept de rata
150g ciuperci Shimeji
1ardei kapia rosu,eu am avut galben
50g unt
50ml vin alb
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA
Pieptul taiat in doua apoi spalat,uscat cu hartie de bucatarie,se cresteaza pielea,se pudreaza cu sare si piper apoi se lasa deoparte
In tigaia cu unt se calesc ciupercile cu partea lemnoasa de la codite taiata apoi spalate,ardeiul feliat subtire,se adauga sare,piper dupa gust si se lasa pe foc 1min amestecand
Se adauga apoi vinul,iar dupa 2-3min se opreste focul
Intr-o alta tigaie incinsa,se pune pieptul cu pielea crestata in jos si se lasa cate 1min pe fiecare parte apoi se opreste focul
Se pune pieptul intr-un vas termorezistent,pe langa el ciupercile si la cuptor va sta 5min la 180de grade
Se serveste imediat!
Pofta buna!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!