Papanasi

 De mult nu am mai facut papanasi si chiar mi-era pofta!
 

 AVEM NEVOIE DE
500g branza de vaci proaspata si bine scursa
2oua
100g zahar pudra
350-400g faina
coaja rasa de lamaie
ulei pentru prajit
dulceata si smantana pentru servit
 
CUM SE PROCEDEAZA
Se pune in robot branza, ouale,un praf de sare,zaharul,coaja de lamaie,350g faina pentru inceput si se mixeaza 3min cu carligul robotului,pana rezulta o pasta omogena 
Se rastoarna apoi pe masa de lucru si se mai framanta putin cu restul de faina pana cand aluatul nu mai este lipicios

 
Intr-un bol se pune o cana cu faina,apoi cu lingura se ia din aluat,se trece prin faina si se fac sfere apoi cu lingurita se ia din aluat,se trece prin faina si se fac sfere mai mici
 

 Se pune un vas pe foc cu ulei mult iar cat timp se infierbanta,se ia o sfera mare,se pune degetul aratator pe mijlocul sferei,se introduce pana atinge masa apoi se invarteste aluatul,astfel se formeaza gaura dupa care se pun la prajit in ulei incins
 
Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti,se prajesc si sferele mici apoi sunt scoase pe hartie de bucatarie
Se pun pe farfurie,deasupra dulceata apoi smantana si sfera mica dupa care se servesc
Un deliciu mai ales cand sunt calzi

 

Pofta buna si sa va fie de folos!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme