Aripioare la cuptor cu piure si sos de usturoi

 Mmm cat de bune sunt  aripioarele cu acest sos,finalul este unul maxim!!


 AVEM NEVOIE DE
1kg aripi de pui
condimente pentru pui
sare
piper
cimbru
oregano
100ml vin alb
3capatani de usturoi
3-4rondele de lamaie
4linguri ulei de masline
500g cartofi
20g unt
3linguri lapte
salata verde
CUM SE PROCEDEAZA
Aripioarele cu varfurile taiate,spalate,uscate cu hartie de bucatarie,se pun intr-un castron apoi se amesteca cu 1lingura condimente pentru pui,1lingurita sare,piper dupa gust,putin cimbru,1lingurita oregano,vinul si ulei

 
 

Dupa ce sunt bine amestecate,se rastoarna in tava,se adauga 1ceasca cu apa,deasupra se pun cateiii de usturoi intregi,rondelele de lamaie,se acopera cu folie de aluminiu si la cuptor va sta 30min la 180de grade

Dupa acest timp,se descopera tava si se mai lasa 10min sa se rumeneasca

Se scot aripile pe un platou,se rastoarna continutul din tava in blender,se mixeaza totul bine,sosul se rastoarna intr-un bol,se potriveste de gust apoi se lasa deoparte


Cartofii curatati si taiati cubulete,fierti in prealabil in apa cu sare,se scurg,se paseaza apoi se freaca cu o lingura de lemn impreuna cu untul,la final se adauga laptele,se potriveste de gust si se serveste
Pe farfurie se pun 2-3linguri cu piure,alaturi 2-3aripi,deasupra sos iar alaturi salata verde.

Pofta buna!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme