Ficatei pe pat de mamaliga

 O mancare super delicioasa,sanatoasa,traditional-romaneasca!

AVEM NEVOIE DE:
500g ficat de pui
50g unt
2linguri ulei
sare
piper dupa gust
50ml vin alb
1capatana de usturoi
malai pentru mamaliga
CUM SE PROCEDEAZA
Ficatul curatat cu atentie pentru ca se intampla sa mai gasim fierea(mi s-a intamplat) apoi spalat,bine scurs apoi se pune in vasul cu unt si ulei,amestecand pana se rumeneste
Am pus ulei peste unt pentru ca untul se arde foarte repede si devine amar
Se adauga apoi vinul,aceeasi cantitate de apa,usturoiul pisat si se lasa pe foc pana scade

 
 
La final se condimenteaza cu sare si piper dupa gust
Pe farfurie se pune un pat de mamaliga,deasupra ficatei si sos si se serveste cu acritura de sezon,respectiv muraturi

 
Pofta buna!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme