Gem de fragi

 A gasit Costel la gradina cateva tufe ratacite de fragi,mi-a adus si anul trecut cateva iar anul asta pur si simplu, a uitat de ele iar cand le-a vazut erau pline de fragute
Le-a cules pe toate,am mancat sa-mi ajunga pana anul viitor iar cu restul am facut gem pentru copii cu o aroma si un gust deosebit!

AVEM NEVOIE DE
1kg fragi
1kg zahar gelifiant
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA
Fragutele curatate,spalate,le pui intr-un vas pe foc cu 200ml apa si le amesteci 5min
Dupa ce s-au racit putin,le rastorni in blender si le pasezi apoi treci totul prin sita
piureul rezultat il pui din nou in vas pe foc iar cand incepe sa fiarba,adaugi zaharul si amesteci bine,adunand spuma care se formeaza
Am preferat aceasta metoda,pentru ca nepoatelor nu le plac gemuri,dulceturi in care se simt seminte

 

 




Dupa 30min opresti focul si pui fierbinte in borcane curate,infiletezi capacele,le rastorni si le lasi asa 15min apoi le etichetezi si le depozitezi la camara

 

Aici la decor am scos de la congelator cateva zmeure pentru ca am uitat sa opresc fragi

Sa va fie de folos!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme