Pastrama de berbecut la tava

 Cu ceva timp in urma,am pregatit pastrama de berbecut,de capra,de miel,foarte bune au fost si s-au mancat fie pe gratar,fie la tava cu diverse garnituri dar am facut chiar si o tocana care a fost nebunie!
Aceasta reteta,practic este o friptura la tava,este impropriu spus pastrama de berbecut la tava,pentru ca pastrama este cumparata gata facuta,eu am pus-o in tava cu alte ingrediente

AVEM NEVOIE DE
1kg pastrama de berbecut gata pregatita din comert
200ml vin rosu
2linguri bulion
1capatana de usturoi
sare
2linguri ulei
piper
cimbru
GARNITURA
500g cartofi albi
500g cartofi mov
sare
piper
100g unt
CUM SE PROCEDEAZA
Pui pastrama in tava,separat amesteci intr-un bol bulionul,vin,aceeasi cantitate de apa,sare,piper dupa gust ulei,putin cimbru si amesteci bine totul dupa care rastorni in tava peste carne,deasupra pui usturoiul curatat si acoperi cu folie

 
Lasi la cuptor 45min la 170de grade,dupa acest timp,scoti tava,verifici daca este fiarta carnea apoi mai lasi 30min
Pentru garnitura,cartofii curatati,spalati,taiati cubulete,pusi la fiert in vase separate in apa cu sare,dupa ce au fiert,strecori apoi tot separat ii rastorni in doua tigai cu cate 50g unt fierbinte,amesteci,adaugi sare,piper iar dupa 3-4min opresti focul
Pastrama dupa ce este gata,scoti carnea pe un platou,sosul din tava cu tot cu usturoi,il rastorni in blender,mixezi bine si-l scoti intr-un bol

 

Pe farfurie pui carne,alaturi cartofi albi si mov,deasupra sos deasupra si alaturi salata de varza

 
Pofta buna!

 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme