Sarmale cu carne si pasat

 Pasat sau crupesunt boabele de porumb,orz,orez,hrisca,grau etc,macinate mare din care se prepara diferite mancaruri
Cand am vazut asa ceva,mi-am amintit imediat sa sarmalele mamei facute cu pasat si tare bune erau asa ca am cumparat,am facut aceste sarmale cu carne si mai am pentru inca alte idei de mancaruri.

AVEM NEVOIE DE
1kg carne tocata porc-vita
1ceapa mare
1morcov
1cana de 125ml lichid cu pasat
1lingura untura de porc
3linguri pasta de ardei
2cani suc de rosii folosin aceeasi cana
patrunjel
sare
piper
cimbru
 1ou
varza murata
CUM SE PROCEDEAZA
Pui pasatul intr-un castron si-l speli in mai multe ape reci apoi il lasi deoparte bine scurs

 
In cratita pe foc pui untura,calesti ceapa taiata marunt,morcovul ras,dupa 2-3min adaugi pasatul,o cana cu apa si amesteci continuu pentru ca se lipeste foarte repede

 
Dupa ce a absorbit toata apa,gusti pasatul sa vezi cat este de fiert,pentru ca trebuie lasat doar treisferturi sa fie fiert,restul va fierbe in sarmale si daca totusi mai e nevoie,mai adaugi o cana sau jumatate de cana cu apa,pasta de ardei si mai lasi sa fiarba amestecand continuu pana scade bine apoi lasi deoparte
Dupa ce s-a racit foarte bine,este foarte important,amesteci cu carnea,adaugi verdeata,sare,piper,putin cimbru,oul,amesteci foarte bine cu mana sa se intrepatrunda gusturile apoi lasi deoparte undeva la rece
Compozitia trebuie sa fie bine legata,si sa nu fie moale pentru ca nu vei reusi sa formezi sarmalele cu umplutura moale iar la fiert se vor desface si va fi un dezastru in oala
Mie mi-a luat o zi intreaga sa fac 70de sarmale dar s-a meritat cat sunt de bune iar daca voi mai face,voi pregati umplutura intr-o zi fara sa ma grabesc iar a doua zi fac sarmalele,atunci va fi bine legata si rece

 



Acum scoti frunzele de pe varza,tai cotoarele la fiecare,le pui intr-un vas cu apa rece si le lasi in functie de cat de sarata si acra este varza
Nu trebuie sa stea nici prea mult,pentru ca nu va mai avea gust de varza,varza mea nu are nevoie sa stea in apa
Pregatesti vasul in care pui sarmalele eu am si acum tuciul mamei,pui pe fund 2crengute de cimbru,le acoperi cu varza tocata marunt, si lasi deoparte
Asta e cimbrul meu pus din vara la uscat in hartie

 
Peste varza tocata pui o cana cu suc de rosii apoi sarmalele una langa alta
peste care rastorni restul de suc de rosii,pui apa cat sa acopere putin sarmalele acoperi cu alta varza tocata 

 
Pui deasupra direct peste sarmale o farfurie sau un capac si din cand in cand mai verifici daca mai e nevoie de lichid,atentie ca absoarbe foarte repede lichidul,eu am pus de 3ori cate doua cani cat a stat la cuptor
Dai vasul la cuptor 2h la foc mic,iar cand se apropie timpul sa opresti focul,scoti capacul si mai lasi 10min

 


La servire,pui sarmale pe farfurie,deasupra smantana iar alaturi mamaliga si un ardei iute
Doamne ce bune sunt!

 Pofta buna!


 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme