Aripioare crocante

 Ne plac mult aripioarele crocante sau picante mai ales mie si mai merg cateodata pe la Mc.Donald sa cumpar,ei bine acum am facut o alta reteta si da,de data asta au iesit super bune si crocante

AVEM NEVOIE DE
1kg aripioare de pui
1cana cu lapte
1/2cana parmezan ras
1cana cu fulgi de porumb
1/2cana faina
2oua
sare
piper
1lingura condimente pentru pui
cimbru
pudra de usturoi
boia de ardei
CUM SE PROCEDEAZA
Aripile curatate,cu varfurile taiate,spalate,le pui intr-un castron,le condimentezi cu sare,piper dupa gust,condimente pentru pui,putin cimbru,pudra de usturoi,1lingura boia dulce sau iute dupa plac si le amesteci bine
Separat bati ouale si amesteci cu lapte,rastorni peste aripi,amesteci totul bine si lasi 30min sa se marineze

 

 
Amesteci intr-un castron faina,parmezanul si fulgii doar cat sunt stransi in mana sa nu fie prea marunt,le rastorni pe toate intr-o punga cu fermoar apoi adaugi aripile,daca sunt prea multe,le imparti in doua,tragi fermoarul la punga apoi o scuturi bine ca sa se lipeasca dbine de aripi amestecul de faina

 
Le scoti apoi cate una din punga si le prajesti in baie de ulei iar dupa ce s-au rumenit le scoti pe farfurie cu hartie de bucatarie
Am incercat si varianta cuptor,am scos aripile din marinada,le-am trecut doar prin fulgi de porumb apoi pe hartie de copt in tava la cuptor 20min la 180de grade

 




Astea sunt mai crocante decat primele,dar trebuie sa fie consumate imediat,altfel se intaresc



N-am mai facut nici o garnitura,prea bune au fost sa le stric gustul,nici paine nu mi-a trebuit,doar cu salata.
Merita incercat,pofta buna!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme