Prajitura red velvet

 Imi plac mult astfel de prajituri,catifea rosie cum li se mai spun si le fac de cate ori mi-e pofta,nu-mi plac biscuitii ca i-as face si pe ei,asa ca ma rezum doar la prajituri

AVEM NEVOIE DEBLAT
BLAT
150g unt
200g zahar
4oua
120ml ulei
270g iaurt
1lingura colorant gel
1,5lingurita cu bicarbonat
1lingura otet
440g faina
un praf de sare
esenta de vanilie
CREMA
500g branza Mascarpone
200ml frisca lichida indulcita
CUM SE PROCEDEAZA
Faci o crema fina din unt frecat cu un praf de sare,zahar adaugat cate putin,esenta de vanilie,adaugi apoi galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare,apoi ulei dot cate putin si iaurt
Dupa omogenizare,adaugi bicarbonatul stins cu otet apoi colorantul,daca mai e nevoie mai adaugi si mixezi totul bine
Incorporezi albusurile batute spuma tare iar la final amesteci usor cu faina cernuta
Rastorni aluatul in tava sau forma dorita cu hartie de copt si la cuptor va sta 30min la 170de grade
Dupa ce s-a copt si racit,indrepti partea de deasupra fara sa arunci bucatelile taiate,apoi tai blatul in doua

 

 
Pui taieturile de la blat in blender si dupa ce le-ai mixat lasi deoparte


Pentru crema freci branza cu un praf de sare,amesteci usor cu frisca batuta

 Pui pe un platou o foaie de blat,deasupra 3-4linguri cu crema,acoperi cu a doua foaie si imbrati prajitura cu crema

 
Presari firimiturile lasate deoparte deasupra si pe margini,il ornezi cu fructe sau ce ai si apoi lai si servesti

 
Sa va fie de folos!



 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme