Bors de urzici

 Au aparut urzicile pe piata,si nu am stat prea mult pe ganduri,am luat de-un bors si cu alte verdeturi proaspat aparute,foarte bun a fost,de altfel ne place mult!

AVEM NEVOIE DE
300g urzici
6linguri ulei
1ceapa
1morcov
1telina mica
1leg.loboda
1leg patrunjel
2leg.leustean
4linguri pasta de ardei
1l bors
1lingura orez
5cartofi
6oua
sare
crengute de cimbru
CUM SE PROCEDEAZA
Urzicile bine curatate,de asemenea bine spalate in cateva ape reci,le oparest 3-4min intr-un vas cu apa pe foc apoi le scoti intr-un castron fara sa arunci apa
In oala pui ulei,calesti ceapa taiata marunt,restul radacinoaselor rase sau taiate cubulete,dupa ce s-au inmuiat adaugi urzicile taiate,cartofii curatati si taiati cuburi,pasta de ardei,amesteci bine apoi adaugi loboda ,patrunjelul si o legatura de leustean spalate si taiate marunt,apa de la fiertul urzicilor,atentie ca urzicile oricat sunt spalate,tot mai ramane praf pe frunze care se decanteaza la fundul vasului cand sunt oparite si lasi sa fiarba cu capac

 

 


Dupa ce cartofii sunt fierti,adaugi o lingurita cu sare,crengutele de cimbru,orezul,borsul fiert separat,si potrivesti de gust


Cand borsul incepe sa clocoteasca,cu o lingura dai drumul la cate un ou spart intr-un bol,dupa ce acestea s-au ridicat la suprafata semn ca sunt fierte,adaugi leustenul ramas si opresti focul
In zile de post,elimini ouale
Dupa ce s-a racit e bun de mancat cu ceapa

 
Pofta buna!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme