Ciorba radauteana

 Este ciorba preferata a nepoatei mele,inca de mica i-a placut si-mi spunea mereu sa-i fac "borsulet alb"
Acum daca au venit intr-o scurta vizita,cum sa nu-i pregatesc ce-i place?

AVEM NEVOIE DE
pulpele si pieptul de la o bibilica,asa am avut eu
1ceapa
2morcovi
1telina mica
1pastarnac
6galbenusuri
300g smantana fermentata
sare
otet
1capatana de usturoi mica
CUM SE PROCEDEAZA
Punem in oala pe foc pulpele si pieptul sa fiarba,dupa ce am spumuit bine si ne-am asigurat ca nu se mai formeaza spuma,adaugam legumele curatate si spalate,0 lingurita cu sare si lasam sa fiarba cu capac 45min sau mai putin,depinde de carnea folosita
Dupa ce au fiert,scoatem carnea si legumele,supa strecurata,o punem din nou pe foc iar din legume,pastram doar un morcov pe care-l taiem cubulete si-l adaugam in supa la final,pentru o pata de culoare iar cu restul se poate face o salata a la ruse
Scoatem carnea de pe oase,o taiem suvite,o adaugam in oala cu supa si dam drumul la foc,timp in care separat intr-un bol amestecam galbenusurile cu smantana si un praf de sare apoi amestecam usor cu cate un polonic cu supa pana ajunge la aceeasi temperatura,astfel impiedicam sa se taie amestecul de galbenus cand il adaugam in supa si are un aspect de branzit

 

 
Lasam focul mic apoi adaugam in fir compozitia,amestecand continuu iar dupa ce am terminat-o mai lasam cateva minute pe foc sa se ingroase putin,amestecand de asemenea continuu,potrivim de gust,adaugam morcovul oprit si taiat cubulete apoi oprim focul.

Pentru servit,usturoiul curatat si bine pisat,il amestecam cu otet dupa gust,il punem intr-un bol si fiecare-si pune in farfurie cat doreste
Aici fac o scurta paranteza,am spus-o si la ciorba de burta,o spun si aici
Am vazut multe astfel de retete in care persoana respectiva,la final pune in oala otet si usturoi,ei bine eu nu fac asa ceva pentru ca nu poti sti gustul fiecaruia in situatia in care avem invitati la masa, am avut cu multi ani in urma o experienta neplacuta si am aruncat bunatate de ciorba,pentru ca am adaugat in oala usturoiul cu otet,bineinteles ca reteta era de la o persoana bine cunoscuta,eu nu stiam de astfel ce ciorba pe atunci
Deci,cum au decurs lucrurile......am facut o olita mica pentru ca nu-i stiam gustul sa fac mai multa,am mancat cu sotul meu,ne-a placut dar tot a ramas pe a doua zi iar cand am incalzit-o  pentru masa de pranz, nu va pot spune ce miros urat a invadat bucataria din oala,de la usturoi si mie nu-mi place asa ceva,de aceea pun pe masa bolul cu usturoi si otet ca fiecare sa-si puna cat doreste dar cui ii place mirosul si gustul de usturoi oparit,e treaba fiecaruia!
Pofta buna!

 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme