Hamsii prajite cu sos de usturoi

 Ce mult imi plac hamsiile prajite,nu-mi trebuie nici paine nici mamaliga,asa le mananc stropite cu zeama de lamaie si sos de usturoi,nebunie!!!

AVEM NEVOIE DE
250ml ulei
1kg hamsii
sare
1cana cu faina
SOS DE USTUROI
5catei de usturoi mari
300g iaurt grecesc
1/2lamaie
1lingurita ulei,
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA
Hamsiile bine spalate,fiind foarte mici nu ai ce curata la ele,tamponate cu hartie de bucatarie care absoarbe excesul de apa,amestecate cu sare le lasam deoparte,10-15min
Intr-un castron punem faina,adaugam cateva hamsii,le tavalim prin faina,le punem apoi intr-o sita si cernem excesul de faina,apoi in tigaia cu ulei incins si reducem focul

 


 
Dupa ce s-au rumenit,scoate, in castron pe hartie de bucatarie, apoi lasam deoparte

Pentru sos,punem usturoiul curatat in blenderul mic impreuna cu un praf de sare,iaurtul,ulei,zeama de lamaie dupa gust iar dupa ce este mixat bine il scoatem intr-un bol
Pentru servit,punem pe farfurie hamsii,alaturi sosul de usturoi si o felie de lamaie

 Pofta buna!


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme