Sarmale cu ciuperci si crupe

 Am punga cu crupe sau pasat cum este cunoscut in Moldova,si trebuie consumata,acum m-am gandit sa fac sarmale cu ciuperci daca tot suntem in post si frunza de vita dar problema e ca din greseala am facut prea multa umplutura!🙈🙈
M-am gandit si pana la urma,am rezolvat situatia,am facut musaca cu tagliatelle,reteta urmeaza imediat dupa sarmale! nimic nu se arunca,totul se transforma!😅😅
AVEM NEVOIE DE
500g ciuperci
20ml ulei
1legatura ceapa verde
4linguri pasta de ardei
1morcov
1ceasca cu pasat(150g)
1cana suc de rosii
frunze de vita
1leg.patrunjel
sare
piper
cimbru
CUM SE PROCEDEAZA
In cratita cu ulei se caleste ceapa curatata si taiata marunt,morcovul ras fin,adaugi apoi ciupercile curatate daca e cazul,spalate sub jet de apa rece apoi taiate marunt( multe persoane cu curata daca chiar e cazul,nu le spala dar avand in vedere ca aceste ciuperci pana ajunge pe masa mea,trec prin nu stiu cate maini,nu stiu daca poarta manusi sau nu,eu sunt mai precauta dar fiecare face cum vrea!!)
Amesteci totul iar dupa ce a scazut apa din ele,adaugi pasta de ardei,pasatul spalat in cateva ape reci(este necesar),2cani cu apa si lasi sa fiarba amestecand din cand in cand

 

Dupa ce pasatul este fiert pe trei sferturi,urmatorul sfert fierbe in sarmale si a absorbit doata apa,adaugi sare,piper,putin cimbru,verdeata taiata marunt si lasi deoparte sa se raceasca bine
Este foarte important ca umplutura sa fie bine racita,astfel se intareste putin si poti infasura sarmalele cu usurinta,dupa cum observati eu niciodata nu adaug in umplutura la sarmale sau ardei de post,faina alba sau malai ca sa se lege,pentru ca rolul orezului,asta e sa lege umplutura
Eu pentru ca niciodata nu ma grabesc de cateori fac mancare,umplutura pentru sarmale sau ardei de post,o pregatesc seara,o las la frigider si a doua zi e foarte buna
Am mancat la cineva astfel de sarmale in care a pus malai si nu stiam ce mananc sarmale sau mamaliga!😡
Dupa ce umplutura este rece,infasori sarmalele,le pui in cratita cu cateva frunze pe fund,dupa ce ai terminat adaugi sucul de rosii,apa cat sa le cuprinda eu pun si putin bors,putina sare,pui deasupra direct peste sarmale o farfurie sau un capac si la cuptor,1h la foc domol,timp in care mai verifici lichidul din cratita si mai adaugi apa daca e nevoie

 

La servit fiecare cum doreste,cu smantana sau fara,cu mamaliga sau paine!


Pofta buna!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme