Panna cotta cu jeleu de kiwi galben si capsune

 Au Doamne cat imi place in general panna cotta dar acum cu astfel de jeleu,e fantastic de buna!  

AVEM NEVOIE DE 
2cutii lapte de cocos
10g gelatina
un praf de sare
JELEU DE KIWI
500g kiwi galben
4linguri zahar
5g gelatina
JELEU DE CAPSUNE
300g capsune
2linguri zahar
5g gelatina
CUM SE PROCEDEAZA
Rastorni laptele intr-un vas pe foc iar cand incepe sa fiarba,dai vasul deoparte si amesteci cu gelatina hidratata si topita pe bain marie
Pui paharele inclinate intr-un cofrag de oua,pui lapte pana sus la gura paharului,apoi cu mare atentie le pui la frigider si le lasi 1-2h pana se intareste

 
Pregatim acum doar un jeleu pentru ca riscam sa se intareasca daca le pregatim pe amandoua
Punem kiwi curatate si taiate in blender,dupa ce s-au pasat bine, rastorni compozitia in vasul pe foc,adaugi zaharul iar dupa ce s-a topit si incepe sa fiarba,dai vasul deoparte si amesteci cu gelatina hidratata si topita pe bain-marie
Amesteci totul bine si lasi sa se raceasca bine
Dupa ce s-a racit,scoti din frigider paharele,le rasucesti in asa fel ca langa jeleul de kiwi sa ramana loc liber si pentru cel de capsune,astfel avem un pahar in trei straturi apoi torni jeleul de kiwi si pui din nou la frigider
Pentru jeleul de capsune procedam la fel,doar zahar punem mai putin pentru ca am nimerit capsune foarte dulci si lasam sa se raceasca

 


Daca s-a intarit si jeleul,scoatem paharele,nu le mai punem in cofrag si turnam jeleul de capsune pana sus la gura paharului apoi lasam paharele la frigider pana a doua zi cand le scoatem si ornam cu fructe

 
Eu am scris din greseala, inversat jeleurile dar nu cred ca are importanta ordinea,aici in pahare se vede locul gol ramas unde se va umple cu al doilea jeleu

 Sa va fie de folos!


    

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme