Prajitura Mojito

 Este cea mai buna prajitura facuta de mine,are un gust si o aroma senzationala,este racoroasa de la frigider si abia astept sa vina caldurile pentru ca nu-mi va lipsi!

AVEM NEVOIE DE
200 g piscoturi de sampanie
1cana cu lapte
CREMA
500ml frisca lichida indulcita
250g branza Mascarpone
un praf de sare
esenta de vanilie
GLAZURA
2buc.lamai verzi
60g menta verde
200ml apa
4linguri sirop de agave
10g gelatina
esenta de menta si o picatura de colorant verde,daca e cazul
CUM SE PROCEDEAZA
Punem in tava de 20x20cm sau mai mare cine are,piscoturile inmuiate in lapte si lasam deoparte
Batem frisca intr-un bol,amestecam apoi cu branza,un praf de sare si esenta de vanilie

 
Dupa omogenizare,rasturnam crema peste piscoturi,nivelam suprafata si lasam la frigider 1h
Pentru glazura,punem in blender lamaile spalate cu apa calda,sterse apoi taiate,siropul de agave,menta de asemenea si ea spalata si taiata,jumatate din cantitatea de apa si mixam totul foarte bine
trecem prin sita compozitia obtinuta,amestecam cu restul de apa,potrivim de gust,eu i-am adaugat un praf de sare si o lingura sirop iar la final incorporam gelatina hidratata in apa rece si topita pe bain marie

 


Scoatem tava din frigider,rasturnam glazura cu atentie,punem inapoi la frigider si lasam pana a doua zi

 
Ornam prajitura cu rondele de lamaie si frunze de menta,taiem si servim.

 




 
 
Sa va fie de folos!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme