Somon cu sos meuniere

 O reteta frantuzeasca cu un gust fantastic!
AVEM NEVOIE DE 
2buc somon
10ml ulei
2linguri faina
condimente pentru peste
SOS
3linguri unt
3linguri zeama de lamaie
1ceapa verde
1leg.patrunjel
sare
piper
2linguri capere
2portocale rosii
1lingura sirop de agave
GARNITURA
5cartofi
1lingura sare
1lingura unt
1lingura ulei
condimente pentru cartofi
CUM SE PROCEDEAZA
Pestele spalat,uscat cu hartie de bucatarie,condimentat cu sare si o lingura condimente pentru peste,il pudrezi cu faina si-l prajesti putin in ulei apoi il scoti pe farfurie
Pentru sos,pui in tigaie unt,,calesti ceapa taiata marunt,patrunjelul la fel(eu nu am avut),adaugi zeama de lamaie si caperele,potrivesti de gust cu sare si piper,adaugi pestele,zeama de portocale,siropul de agave,(se pune sirop de agave pentru ca portocalele rosii sunt mai acre decat cele obisnuite),lasi sa fiarba 5min.potrivesti din nou de gust apoi opresti focul   

 
 
 

Pentru garnitura,cartofii curatati,taiati cuburi,fierti in apa cu sare,dupa ce au fiert,scurgi de apa,pasezi cu furtulita dar nu mult,nu trebuie sa rezulte un piure,apoi rasturnati in tigaia cu unt si ulei,amesteci usor sa intre grasimea in cartofi,condimentezi cu condimente pentru cartofi,din nou amesteci usor apoi opresti focul
Pe farfurie pui cartofi,deasupra peste,sos si ornezi cu felii de portocale
Pofta buna!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme