Cotlet de miel in sos de bere neagra

 Mereu m-am ferit de retetele in care era inclusa berea dar cand au venit copiii in vacanta,m-au convins,mai ales ca aveam la congelator cotlet de miel si bine am facut pentru ca a avut un gust senzational.

AVEM NEVOIE DE
500g cotlet de miel
3linguri faina
1lingura condimente pentru carne de miel
1ceapa
500ml bere neagra
300ml suc de rosii
3linguri sos BBQ
1lingurita sare
1lingurita oregano
5catei de usturoi
5linguri ulei
GARNITURA
6cartofi mov
3cartofi albi
1lingurita sare
50g unt
oregano
CUM SE PROCEDEAZA
Portionezi cotletul spalat si uscat,eu l-am avut intreg,le pudrezi cu condimentele pentru carne de miel,daca mancati mai picant,mai adaugati sare si piper apoi treceti cotletele prin faina

 
 

Prajesti cotletele cate putin pe ambele parti apoi le scoti si le pui intr-o cratita
In uleiul ramas daca e curat,daca nu intr-o alta tigaie pui 4-5linguri ulei si calesti ceapa taiata julien,adaugi berea,sucul de rosii,sosul BBQ,1lingurita rasa cu sare
oregano,usturoiul pisat,amesteci totul iar cand incepe sa fiarba,rastorni in cratita peste cotlete si lasi sa fiarba incet cu capac 40min
 

 


Cat timp fierbe carnea,pregatim garnitura,cartofii curatati taiati cuburi,sunt pusi la fiert in vase diferite in ala cu sare,nu trebuie lasati prea mult la fiert ca nu facem piure
 

 

Dupa ce au fiert,bine scursi,sunt rasturnati in vasul cu unt incins si amestecati usor
 
Condimentezi cu sare daca mai e nevoie,piper si putin oregano
Cotletele daca au fiert si sosul a scazut,potrivesti de gust apoi opresti focul

 
Pe farfurie pui cartofi,alaturi cotlete si deasupra sos
 

 Pofta buna!



0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme