Piept de rata cu portocale rosii

Am cateva retete de rata cu portocale,le fac de cate ori am rata pentru ca-mi place dar de data asta am vrut ceva mai special decat ce am facut eu pana acum si am vazut pe Google reteta Laurei Laurentiu, mi-a placut,mai ales ca a folosit portocale rosii,acestea fiind mai acre decat cele obisnuite iar rezultatul a fost wow!!
Nu am folosit intocmai reteta Laurei,sa nu ma acuze nimeni pentru ca nu am avut toate ingredientele daca as fi vrut s-o fac si apoi fiecare avem gusturile noastre personale,nu ne putem asemana cu nimeni,a fost doar o inspiratie pentru care-i multumesc!💓💓
 

 AVEM NEVOIE DE
1piept de rata
sare
piper
MARINADA
3portocale
1baton scortisoara
1stea anason
boabe de piper
SOS
sosul de la marinada strecurat
250ml supa de pui
2linguri sirop de agave
30ml coniac
30g unt
sare
1portocala
GARNITURA
500g cartofi mov
1lingura unt
2linguri lapte
sare  
CUM SE PREGATESTE
Stergi pieptul cu hartie de bucatarie,crestezi pielea,pudrezi cu sare si piper apoi lasi deoparte
 
Portocalele spalate cu apa calda,razi una partea colorata apoi pe toate le storci,sucul obtinut il pui intr-un bol si amesteci cu coaja rasa,doar 1lingurita

 
Intr-o punga cu fermoar,pui pieptul,anasonul,batonul de scortisoara,piperul boabe,sucul de portocale,elimini aerul din punga,sigilezi,scuturi punga sa se amestece aromele apoi lasi la frigider pana a doua zi

 Dupa marinare,scoti pieptul si tii deoparte punga cu continut,tamponezi pieptul cu hartie de bucatarie apoi il pui in tigaie incinsa cu pielea in jos,il gatesti 5-7min pe ambele parti apoi il scoti pe farfurie

 Scoti filete de la  portocala,sa fie doar pulpa fara pielita,colectionezi sucul si-l pui intr-o tigaie,adaugi si sucul din punga strecurat,supa,coniacul,siropul de agave,sucul lasat de carne in farfurie,lasi focul mare iar cand incepe sa fiarba,adaugi pieptul,dupa 4min adaugi filetele scoase de portocala, iar dupa 2min scoti carnea si filetele pe farfurie,lasi sosul sa fiarba sa mai scada putin,la final adaugi untul sa se ingroase,potrivesti de gust apoi opresti focul

 Pentru garnitura,cureti cartofii spalati si taiati cubulete,pusi intr-un vas cu apa si sare sa fiarba,dupa ce au fiert,scursi apoi pasati bine impreuna cu untul,freci cu o lingura de lemn,potrivesti de gust si mai subtiezi cu putin lapte
Pentru servire pui pe farfurie pieptul taiat felii oblice,alaturi 1-2linguri piure de cartofi mov si filete de portocala cu sos deasupra,bineinteles salata sa nu lipseasca!
 

 

Pofta buna!

 

 
 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme